Forskeres gentagne forsøg på snigløb

Endnu engang har to såkaldte forskere afsløret deres politiske ærinde, skriver Peter Bohsen Jensen

blaa_nok

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Ikke overraskende er der for nylig (Altinget den 20. september) kommet et angreb mod landbrugspakken fra professor Brian Kronvang og biolog Jørgen Windolf, begge Aarhus Universitet.

Det er en offentlig hemmelighed, at de to herrer ikke er landbruget venligt stemt – at de igen retter en kritik som den seneste, var derfor forventeligt.

Baggrunden er blot to vandløb…

Mere overraskende er grundlaget for denne offentliggjorte ”forskning”. Der er taget udgangspunkt i 2 (to) vandløb, og med deres skrøbelige resultater drages en hårdtslående konklusion, der nærmest konverteres til en miljømæssig katastrofe. Grundlaget for deres konklusion er simpelthen ikke til stede.

Midt i min forundring over dette offentliggjorte ”forskningsresultat” rammes man af et lettelsens suk. For endnu en gang har to såkaldte forskere med al ønskelig tydelighed afsløret deres politiske ærinde, nemlig at underminere det faglige grundlag for en øget næringsstoftildeling til landbrugsjorden.

Har intet med forskning at gøre

Jeg finder det dybt bekymrende og fatalt for et demokrati, at politikere i deres beslutningsgrundlag søges påvirket af fagligt mangelfulde og urigtige påstande, der camoufleres som forskning.   

Jeg ved godt, at de nævnte forskere vel ikke anses for at være sværvægtere på området, men det forpligter trods alt, når titler og arbejdssted nævnes ved navn.

(Indlægget har været bragt i bl.a. Effektivt Landbrug og Maskinbladet).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.