Drikkevand: Landbruget er ikke problemet

Moderne pesticider godkendes kun af Miljøstyrelsen, hvis de ikke er til fare for drikkevandet, understreger BL-bestyrelsesmedlem Jens Iversen

jens-iversen

Af Jens Iversen, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

John Thomsen – bosat i Kolding og repræsentant i EWII/TREFOR – annoncerer i JydskeVestkysten, at han vil starte en ny kampagne for drikkevandet. I så fald håber jeg, at kampagnen bygger på en bedre research end det læserbrev, han havde i avisen forleden.

Industrikemi, “bypesticider” og naturlige stoffer

Det er således horribelt at påstå, at vandværker landet over renser drikkevandet som følge af landbrugets pesticider. Rensningen skyldes industrikemi, ”bypesticider” og naturlige stoffer, ifølge den seneste opgørelse fra Naturstyrelsen – det har intet med landbrugets planteværnsmidler at gøre!

Hvis John Thomsen researchede yderligere på sagen, ville han finde ud af, at moderne pesticider kun godkendes af Miljøstyrelsen, hvis de ikke er til fare for drikkevandet. Vi landmænd bruger naturligvis kun disse godkendte og ufarlige midler.

Luk ikke øjnene for alt det andet

Det har sundhedsskadelige konsekvenser, at John Thomsen og andre har et så enøjet fokus på landbrugets aktiviteter. Man overser således andre og langt farligere stoffer.

Vi er helt enige om, at der skal komme rent vand ud af hanerne. Men det er farligt kun at have fokus på det, der kan stamme fra landbrugsaktivitet, og lukke øjnene for alt andet.

(Indlægget har også været bragt i JydskeVestkysten).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.