Danmarks Naturfredningsforening politiserer!

Tænk at ville frede naturen i private menneskers egen baghave og dermed fjerne deres råderet og indtægt

sort-gård-hjemmeside

Af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat i Fredericia-kredsen og byrådsmedlem i Kolding, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld

Danmarks Naturfredningsforening politiserer ved at ødelægge forretninger, i stedet for at passe på vores natur, der alt andet lige bør være deres overordnede formål.

Ved tidligere lejligheder har DN spillet med musklerne, blandt andet da de sammen med fredningsstyrelsen var ved at stikke en kæp i hjulet på det store forskønnelsesprojekt på Skamlingsbanken. Der blev gjort tanker om, hvorvidt det var, fordi projektet er finansieret af A. P. Møller Fonden, at DN slog sig i tøjret; heldigvis kom parterne til enighed, da fornuften gjorde sit indtog, og projektet står nu foran sin realisering.

Hvorfor adskiller man ikke politik og formål?

Nu kommer Danmarks Naturfredningsforening så igen og hælder malurt i bægeret. Den nye præsident for DN og tidligere toppolitiker Maria Reumert Gjerding kan tydeligvis ikke adskille politik og formål. Derfor er kærligheden nu kastet på Treldeskovene i Fredericia kommune.

Store dele af Treldeskovene er privatejede og har gået fra generation til generation og er en betydelig del af indtægtsgrundlaget for flere lodsejere. En fredning af disse vil være katastrofal for de berørte lodsejere, der kan se frem til at modtage en erstatning, der er langt under halv pris af markedsværdien, samt få flået familiehistorien ud af deres varetægt.

God biodiversitet i skovene

Skovene er i dag sunde, og der er en god biodiversitet, et billede der ikke ser ud til at ændres ved fremtidig drift som nu. Alligevel vil DN frede skovene, eller at ”lade dem forfalde” er nærmere den rette betegnelse, stier vil gro til, og færden i skovene vil fremover sætte personers liv og førlighed i fare, da der vil være overhængende risiko for at få nedfaldsgrene og andet over sig.

Hvad værre er: Maria Reumert Gjerding og resten af DN har tilsyneladende fået overbevist størstedelen af byrådspolitikerne i Fredericia Kommune om, at fredningen er en god idé!

Altså ser det ud til, at et flertal i Fredericia Byråd vil frede naturen i private menneskers egen baghave og dermed fjerne råderet og indtægt fra deres egne skatteborgere. Det er politisering og socialisme i reneste form!

Opfordring til fornuft

Heldigvis er det ikke en politik, Venstre i Fredericia Byråd ønsker at føre, og det ser ud til, at ønsker man et flertal både i byrådet og på Christiansborg, der vil lade sine borgere beholde flest mulige penge i egne lommer, så skal man stemme på Venstre! Lad det være en opfordring.

Også en opfordring til DN om endnu engang at komme til fornuft, i stedet for at pålægge sagesløse borgere unødvendige bekymringer.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse aviser. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.