Se videoen: Peter Rosendal drikker af drænvandet!

BL’s bestyrelsesmedlem og direktør er ikke bange for at indtage vandet fra drænrøret ved Jordrup Bæk

drænudløb-2-maj-2014

To af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer – Jens Iversen og Peter Rosendal – kom forleden med en opfordring til en socialdemokratisk byrådspolitiker i Randers Kommune. Hun havde ligesom så mange andre langet ud efter landbruget, som hun kaldte den største trussel mod vandmiljøet i Danmark.

”Vi vil tilbyde at mødes med hele miljøudvalget i Randers Kommune – og medbringer gerne drænvand fra vores udledninger til miljøet. Ja, vi tilbyder at drikke drænvandet, der er lige så rent som grundvand. Vil miljøudvalget drikke det rensede vand fra rensningsanlægget i Randers?”, lød opfordringen fra Jens Iversen og Peter Rosendal.

Tvivlen er stor på facebook

Det har efterfølgende fået flere facebook-brugere til at tvivle på, at landmænd rent faktisk tør at drikke drænvandet fra deres marker.

Men det gør de.

Se (eller gense) videoen med BL’s direktør Hans Aarestrup og bestyrelsesmedlem Peter Rosendal, som i sommeren 2016 tog sig hver en ordentlig slurk af drænvandet fra Jordrup Bæk ved Kolding – på Peter Rosendals matrikel i det sydjyske. Læg mærke til, at det pågældende vand også testes for nitrat:

Helt ufarligt at lukke ud

”Indholdet af nitrat er under det halve af, hvad det må være i drikkevandet – dét kan vi vist godt lukke ud i bækken”, som Hans Aarestrup roligt konkluderer.

Du kan se videoen – der gik viralt med adskillige tusind visninger – HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.