Se oversvømmelserne ved Aakær Å

Godsejer og medlem af Bæredygtigt Landbrug Johan Koed-Jørgensen fra Aakær Gods har stævnet Odder Kommune med et erstatningskrav på 39 mio. kr. Han har fået lavet en dronevideo, der viser problemstillingen

åkjaer-2

Sagen er interessant for mange andre end landmænd og skatteborgere i Odder – for mange steder i Danmark lider jorden under manglende oprensning af vandløb, der burde have frit udløb, men ikke har det.

”Mange af mine landmandskolleger har lignende problemer. Jeg har talt med hundredvis af landmænd, hvis jord lider under manglende oprensning af vandløb – der burde have frit udløb men ikke har det. Både dræn og vandløb skal have frit udløb og skal oprenses ordentligt. Nu må nogen gøre noget, og det gør jeg. Jeg vil simpelthen ikke se på det mere”, lød det fra Johan Koed-Jørgensen, da Bæredygtigt Landbrug talte med ham i maj.

At den manglende oprensning af Aakær Å giver problemer kan ses af den nedenstående video. Den er optaget den 15. august fra kl. 17.30 og frem. Der faldt omkring 50 mm regn på tør jord i ugen op til videoen blev lavet.

Du kan se videoen HER.

Du kan læse mere om sagen i de nedenstående artikler:

Godsejer stævner kommune for manglende oprensning

Principperne i sagen om Koed-Jørgensen har interesse for alle
Opbakning til landmands sagsanlæg

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.