Kontrollanter skal have landmandens samtykke

Det er glædeligt, at en aktuel EU-dom sætter grænser for kontrollantens beføjelser - skriver BL-formand Flemming Fuglede

formand

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Tak til Landbrugsstyrelsens enhedschef Henrik Vorgaard, som i avisen forleden lægger op til et godt samarbejde mellem kontrollanter og landmænd.

Henrik Vorgaard har ret i, at de fleste kontroller forløber i god ro og orden. Desværre har vi i Bæredygtigt Landbrug set adskillige eksempler på respektløs og utilstedelig opførsel fra enkelte kontrollanter – og derfor er det glædeligt, at en aktuel EU-dom sætter grænser for kontrollantens beføjelser.

End ikke enhedschefens formuleringer om, at såvel europæisk som dansk lovgivning tillader uanmeldte kontroller uden samtykke, kan således skjule den helt åbenlyse konklusion efter EU-dommen forleden: Kontrollanter skal have landmandens samtykke, inden kontrollen iværksættes på bedriften, og en landmand har i dén forbindelse altid ret til en bisidder!

Landbruget skal kontrolleres som ethvert andet erhverv i Danmark, ingen tvivl om det. Derfor er vi også rigtig glade for, at EU-retten nu har fastslået, at det netop skal ske på respektfuld vis – og på landmandens præmisser.

(Indlægget har også været bragt i flere medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.