Hvor meget batter ”tørkehjælpen”?

Drop bruttobeskatningen og fjern de mange urimelige skatter og afgifter i landbruget, lyder opfordringen fra BL-bestyrelsesmedlem Ulrik Lunden

20180301baeredygtigt-personale019

Af Ulrik Lunden, Store Bouet, Asaa, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

Den ”tørkehjælp”, som miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har stillet danske landmænd i udsigt, handler tydeligvis mest om at gøre op med i forvejen ufaglige regler.

Hvad fortæller beregningerne?

Jeg vil derfor gerne spørge: Hvilke resultater viser ministeriets egne beregninger, at hjælpepakken har for henholdsvis planteavlere samt svine- og mælkeproducenter – og de trængte danske landmænd i det hele taget?

Det, der virkelig ville batte, er at droppe bruttobeskatningen og fjerne de mange urimelige skatter og afgifter på bl.a. jord, hjælpemidler og foderstoffer, som vi landmænd betaler, inden vi har tjent én eneste krone. Vi vil skam gerne betale skat – men ligesom i det øvrige erhvervsliv først, når vi har tjent pengene.

Men staten tjener jo godt…

Her i 2018 har staten og samfundet med garanti haft meget større indtjening på dansk landbrug, end danske landmænd selv har været i stand til at tjene. Man skal huske at fodre den ko, man vil malke!

(Indlægget har også været bragt i en del medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.