Har Enhedslisten overtaget ledelsen i Danmarks Naturfredningsforening?

Interesserer DN sig egentlig reelt for miljøet, eller har man blot den politiske ambition at reducere erhvervslandbruget i Danmark under dække af den gode intention om vort miljø – spørger Bent Hjort Knudsen

flagigen

Af Bent Hjort Knudsen, Vestervang Allé 89, 9670 Løgstør

Igen en fejlagtig automatreaktion fra Danmarks Naturfredningsforening.

For nylig døde ca. 80 tons fisk i Filsø i Vestjylland. Det var kulminationen af århundredets længste og varmeste tørke, som i en meget lavvandet sø medfører helt unormalt høje vandtemperaturer.

Drænene i området er helt tørre

Perioden afsluttedes med en tordenbyge over Filsø-området med op til 50 mm regn. Herpå konkluderede DN-præsident Maria Reumert Gjerding som altid, at det uden nogen som helst tvivl er landbrugets skyld – uden at have sat sig ind i nogle fakta i sagen. Den helt sædvanlige automatreaktion: Det stammer fra udledninger fra landbrugets dræn.

Det er konstateret i området, at drænene stort set er helt tørre, og at en stor del af arealerne omkring søen er naturarealer. Reumert Gjerding ved formentlig udmærket, at efter en sådan tørke opsuger jordlaget mellem overflade og drænene ca. 100-150 cm nede meget store mængder vand. Dette jordlag er som en stor svamp, og 50 mm regn vil efter en så tør periode aldrig komme i drænene, men suges op i jordlaget. Overflade-afstrømning kan naturligvis være gået i søen, men det er ikke landbrugets skyld.

Misinformation i stor stil

Det virker stærkt manipulerende, at DN uanset hvad reagerer med: “Det er landbrugets skyld”. Man misinformerer om forhold, som befolkningen har meget svært ved selv at gennemskue.

Interesserer DN sig egentlig reelt for miljøet, eller har man blot den politiske ambition at reducere erhvervslandbruget i Danmark under dække af den gode intention om vort miljø? Denne tanke får man, når DN kategorisk afviser alt andet – man vil ikke kommentere på andet end landbrugets rolle og bruger uigennemskuelige computerberegninger til at miskreditere landbruget uden at ville forholde sig til kendsgerninger.

Den yderste venstrefløjs overtagelse

Maria Reumert Gjerding, som tidligere var centralt placeret i ledelsen af Enhedslisten – det politiske parti på den yderste venstrefløj – overtog for nylig ledelsen i DN.

Kort efter hendes tiltræden ansatte hun Enhedslistens pressechef som pressechef i DN.

Er det nu sådan, at Enhedslisten har overtaget ledelsen i Danmarks Naturfredningsforening? Det er ved at stå klart, at udmeldinger fra DN fremstår som useriøse politiske partsindlæg, idet man sjældent forholder sig til virkeligheden eller fagligheden men kun kører på den sædvanlige automatreaktion.

(Indlægget har også været bragt i bl.a. avisen Nordjyske. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på BL’s hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.