Flot med stagnerende dødelighed på trods

Seges Svineproduktion skyder gråspurve med kanoner, lyder det fra Danske Svineproducenter efter udmeldinger i Landbrugsavisen

peter-kiærs-smågrise

Dødeligheden i farestalden ligger på 21,7 procent i 2017 mod 21,3 procent i 2016, viser de nyeste landsgennemsnit ifølge www.svineproduktion.dk.

Selvom forskellen på 0,4 procentpoint næppe kan betegnes som andet end et lille hop på kurven, får det Seges Svineproduktion til at nedsætte en ekspertgruppe, der skal ”få udviklingen tilbage på rette spor”, skriver Landbrugsavisen.

Hermed skyder Seges gråspurve med kanoner, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Formand: Man burde glæde sig

Landsgennemsnittet viser nemlig også en fremgang på 1,1 fravænnede grise pr. årsso fra 2016 til 2017.

”Så i stedet for at problematisere en stagnerende dødelighed burde Seges Svineproduktion snarere glæde sig over den stagnerende dødelighed på trods af udfordringer med et stigende antal grise”, siger Danske Svineproducenters formand Torben Hauskov.

Startskuddet til endnu flere projekter?

”Man kan desuden frygte, at den såkaldte ekspertgruppe er startskuddet til endnu flere projekter, som svineproducenterne skal betale for, oven i at de i forvejen har tørken, højere foderpriser og en ligeså udtørret notering at kæmpe med”, tilføjer formanden.

Hvis de 0,4 procentpoint vækker bekymring hos Seges Svineproduktion pga. deres mål om 20 procent døde grise før fravænning i 2020, burde det snarere få Seges til at kigge indad og overveje værdien af lignende fremtidige mål, lyder meldingen fra Danske Svineproducenter.

(Artiklen har også været bragt på bl.a. Danske Svineproducenters hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.