DN lægger mundkurv på kritikere

Danmarks Naturfredningsforening bryster sig på sin facebookside af at værne om konstruktiv dialog og debat. Alligevel er flere saglige miljø- og landbrugsdebattører nu blevet udelukket fra siden

20180301-baeredygtigt-landbrug-057

”Jeg har virkelig gjort en dyd ud af at holde mig saglig. Men DN har fået en moderator, som har været meget hurtig til at kritisere, hvis man skriver noget, der helt langt ude kan tolkes til at være imod retningslinjerne”, siger Allan Holm Nielsen, konsulent og leder af tænketanken Growz.

Han er en af flere, som ikke længere kan kommentere eller reagere på facebook-opslagene fra Danmarks Naturfredningsforening. Efter en blokering kan opslag kun deles, som det kan ses på billedet herunder.

Efterfølgende har Allan Holm Nielsen kontaktet moderator Celine Weidich for at finde ud af, hvorfor han er blokeret. Hun har svaret med følgende begrundelse:

Vi har desværre måtte udelukke dig fra at kommentere på vores facebookside, da du gentagne gange har overtrådt retningslinjerne for debat på vores facebookside.

Allan Holm Nielsen er direkte uenig i dette og har efterspurgt dokumentation for påstanden. Den har han ikke fået, og han har en stærk fornemmelse af, hvad der er sket:

”Når DN’s støtter smider ukvemsord i nakken på én, gør moderatoren ingenting. Foreningen har længe arbejdet på at få en dårlig undskyldning for at blokere os kritikere. Den har de ikke kunnet finde, så nu har de bare kylet os ud”, siger han.

BL blokerer ikke for et godt ord

Kommunikationschef i Bæredygtigt Landbrug, Christian Ingemann Nielsen, understreger, at han ikke kunne drømme om at udelukke specifikke holdninger fra den åbne debat på Bæredygtigt Landbrugs facebookside:

”En masse af debattørerne på vores side har selvfølgelig en helt åbenlys landbrugs-fjendtlig dagsorden – men det har de jo sådan set ret til at have”, siger Christian Ingemann Nielsen.

”Der skal rigtig meget til, for at vi blokerer folk på Facebook – eksempelvis injurier eller trusler rettet mod enkeltpersoner. Kun i sammenlagt tre tilfælde – to før min tid i foreningen og et enkelt i min ansættelsesperiode – har vi blokeret debattører, når disse ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt og holde en god debattone. Én af de blokerede profiler var i øvrigt en fake profil. Når man blander sig i den offentlige debat, som vi gør i BL, må man finde sig i modspil – og det har nogle interesseorganisationer åbenbart nemmere ved at acceptere end andre”, tilføjer Bæredygtigt Landbrugs kommunikationschef.

Ny, sober og kritisk modpol

Efter den urimelige behandling, som Allan Holm Nielsen mener at have fået af DN, har han oprettet en ny facebook-side, der hedder “Danmarks Naturfredningsforening og sandheden”. I beskrivelsen står, at man i gruppen diskuterer andre vinkler på DN’s opslag – som de ofte udelader på egen side – og som er så vigtige for at få hele billedet. Og så skal tonen holdes sober.

”Jeg har lavet siden som en saglig modpol. Det skal være en kritisk gennemgang af de opslag og metoder, som DN lægger for dagen. For DN ér tendentiøs. Det er en privat organisation, som ofte er selvmodsigende i sine mærkesager”, siger Allan Holm Nielsen.

“Danmarks Naturfredningsforening og sandheden” fungerer som detektor, der undersøger og faktatjekker, om kampagner og postulater fra DN holder vand. Et eksempel er blandt andet nedenstående grafik, der viste sig at tegne et fordrejet Danmarkskort.

Allan Holm Nielsen har lavet et retvisende Danmarkskort:

Link til Allan Holm Nielsens nævnte facebook-gruppe kan findes HER.

Af Anders Lei, journalist@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst) & Allan Holm Nielsen (grafik)

1 kommentar til “DN lægger mundkurv på kritikere”

  1. Nåh, ligesom Allan Holm Nielsen selv har blokeret mig og flere andre af hans kritikere, både personligt og fra Growz’s side på Facebook..

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen