Saglighed ville være ønskeligt også i tørkeperioden

Hvad er der i vejen med at kæmpe for, at landbrugserhvervet skal reguleres fagligt og juridisk korrekt, spørger BL-bestyrelsesmedlem

20180301baeredygtigt-personale035

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Jeg er oprigtig bekymret på folkestyrets vegne, når folkevalgte politikere viser en så stor mangel på viden om virkeligheden, som Poul Erik Andreasen gør i avisen Nordjyske forleden.

Andreasen spyer om sig med forudfattede fordomme og skældsord, samtidig med at han demonstrerer sin manglende indsigt i og disrespekt for landbruget. Derigennem negligerer han også de mange dygtige mennesker, der arbejder bl.a. på slagterier også i Andreasens område af landet, hvor landbrugserhvervet spiller en ikke ubetydelig rolle.

Når formålet ikke er reel debat

Andreasens formål synes ikke at være reel debat, men snarere at sværte et erhverv, en organisation og en landbrugsleder til.

Det er i orden at være uenig, men vær dog saglig, Andreasen. Forklar nu, hvad der er i vejen med at kæmpe for, at landbrugserhvervet skal reguleres fagligt og juridisk korrekt. Hvad er der i vejen med at påpege, at de mange regler og den forvaltning af reglerne, som også Andreasen har været med til i mange år – både i kommune og amt – har været med til at stille landbrugserhvervet i en situation, så de i en tørke som i år er nødt til at foreslå hjælpeforanstaltninger.

Hvorfor er skældsord nødvendige?

Er det, fordi Andreasen, der dog er betroet et offentligt hverv, mangler intellekt til at bevæge sig i en saglig og faglig debat, at han henfalder til udelukkende at udspy skældsord. Gå dog ind i en saglig debat – alt andet er situationen for alvorlig til.

(Indlægget har også været bragt i avisen Nordjyske).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen