Høstkatastrofe kræver politisk handling NU

Bæredygtigt Landbrug kræver øjeblikkelig politisk handling på tørkekatastrofen. "Hvis en naturkatastrofe, som f.eks. en stormflod, havde været lige så ødelæggende, var staten trådt til med hjælp", lyder det fra foreningsformand Flemming Fuglede

20180301baeredygtigt-personale026

Den ekstreme vejrsituation kræver målrettet handling af politikerne – ikke blot forskydninger i landbrugsøkonomien. Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug foreslår, at skatter, der er pålagt produktionsapparatet inden konstateret indtægt, tilbagebetales NU.

”Den ekstreme vejrsituation påvirker høstudsigterne og den øjeblikkelige grovfodersituation katastrofalt. Der er udsigt til en halvering af høstresultatet, der normalvis har en værdi på omkring 25 mia. kr. Hvis en naturkatastrofe, som f.eks. en stormflod, havde været lige så ødelæggende, var staten trådt til med hjælp. Det hjælper ikke at vente med momsindbetalinger eller fremrykke EU-penge, som det er foreslået fra anden side. De penge kommer jo bare til at mangle senere,” udtaler formand Flemming Fuglede Jørgensen, Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug.

Derfor foreslår Bæredygtigt Landbrug, at:

De mange penge, som landbrugserhvervet betaler i skat INDEN indtjening, bruges som et effektivt virkemiddel. Det siges, at statskassen bugner. Derfor skal landbrugerne øjeblikkeligt og med begrundelse i den ekstreme vejrsituation have årets jordskatter og kemikalieafgifter tilbagebetalt.

Det vil hjælpe erhvervet i den nuværende betrængte situation.

Formand Flemming Fuglede Jørgensen ser i samme åndedrag på den langsigtede situation for erhvervet, og her er han enig med Simon Kollerup fra Socialdemokratiet, der så rigtigt siger, at erhvervet selv skal kunne klare en tilsvarende fremtidig situation.

Derfor foreslår Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug to ting på den længere bane, som de danske politikere selv kan vedtage.

1. De urimelige skatter på produktionsapparatet (f.eks. jordskatter og kemikalieafgifter), der pålægges landbrugserhvervet inden en indtægt, skal fjernes permanent.

2. Landmanden skal igen have mulighed for at så vintersæd, der bedre kan tåle de ekstreme vejrsituationer – i stedet for at skulle så de forhadte efterafgrøder, der tvinger landmændene til at så vårsæd med store udbyttesvingninger til følge. Vintersæd fjerner, ved forstandig brug, de samme næringsstoffer som efterafgrøder.

Det er nu, der skal handles.

—-

Yderligere oplysninger og kommentarer hos formanden for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen, Borupgård, Løkken

Tlf. 23300003

Mail: borupgaard@mail.tele.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen