Varm luft fra EU-landbrugskommissær Hogan

Dukselande som Danmark går længere end krævet, mens andre lande hopper over, hvor barren er lavest, skriver Jørn Dohrmann

bred-dohrmann

Af Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, Vamdrup

Med en lethed, der bør vække bekymring, lover EU’s landbrugskommissær Hogan, at der bliver 50 procent færre regler og 50 procent mindre kontrol på landbrugsområdet.

Det lyder besnærende, men de fleste, der kender bare en smule til EU-systemet, vil vide, at så let kommer det naturligvis ikke til at gå. Det virker mest som varm luft før lukketid. Sommerheden må virkelig have ramt ham hårdt.

Bureaukratiet vokser og vokser

EU-bureaukratiet har nemlig en iboende evne til at vokse sig større og større for hvert år – og nye kommissærer og kommissionsformænd vil lige så sikkert love afbureaukratisering.

Hogan forlader sig på, at man ikke skal måle landmændene på deres resultater, men måle på de enkelte medlemslande.

Her bliver jeg bekymret, for hidtil har det været sådan, at dukselande som Danmark nærmest er gået længere end krævet, mens andre lande kun lige har hoppet over der, hvor barren var lavest.

Brug for ens spilleregler

Det, dansk landbrug har brug for, er ens spilleregler, hvilket jeg tvivler meget på, at vi vil få med Hogans udspil. Jeg vil i hvert fald personligt holde godt øje med den gode Hogan fra min post i Europa-Parlamentet.

(Indlægget har også været bragt i flere medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.