Opbakning til landmands sagsanlæg

Det er godt, at vi har ildsjæle som Johan Koed, der tager hånd om deres egen skæbne, skriver BL-formand Flemming Fuglede

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Ejer af Aakær Gods, Johan Koed-Jørgensen, har stævnet Odder Kommune med et erstatningskrav på 39 mio. kr. for manglende oprensning af de lokale vandløb.

Sagen er interessant for mange andre end landmænd og skatteborgere i Odder – for over det ganske land lider jorden under manglende oprensning af vandløb, der burde have frit udløb men ikke har det. Selv i denne tørketid savner vi veldrænede jorde, fordi planternes rodnet er rådnet op som følge af oversvømmelser i løbet af efteråret og vinteren.

Den, der lever stille, lever ikke godt

Det er godt, at vi har ildsjæle som Johan Koed, der tager hånd om deres egen skæbne. I alt for mange år har danske landmænd levet efter devisen, at den, der lever stille, lever godt. De tider er forbi. Den landmand, der lever stille, risikerer at se sit erhverv gå til grunde. Selvejet, der har været grundlaget for det danske landbrugs succes, står for fald.

Lodsejere har krav på at undgå oversvømmelser

I dag bør enhver landmand holde sig orienteret lokalt og nationalt og om nødvendigt tage fat i enten kommunale embedsmænd, lokalpolitikere eller landspolitikere – eller i det mindste bakke op om landbrugsorganisationer, der tør gøre det samme – hvis eksempelvis vandløbs-vedligeholdelsen er for ringe eller ikke-eksisterende. Kommunerne er tidligere blevet advaret om, at lodsejere har krav på, at der ikke sker oversvømmelse af vandløbsnære arealer med risiko for tab på fast ejendom og afgrøder.

Mere vand på markerne og afgrøderne forårsager misvækst og forsumpning, der fører til frigivelse af fosfor til vandløbene. Det har ingen gavn af – slet ikke miljøet og naturen.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier. Tidligere indlæg her på hjemmesiden om Johan Koed-Jørgensens sagsanlæg mod Odder Kommune kan du læse HER og HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.