Et samlet landbrug forlanger målinger

Husk mødet den 14. maj, lyder opfordringen fra BL's bestyrelsesmedlem Alfred Olesen i dette indlæg om at lade sig inspirere af Tyskland

20180301baeredygtigt-personale020

Af Alfred Tværsig Olesen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld

Man må spørge sig selv, om den almindelige landmand ved, hvor meget det har kostet hans landbrug, at den danske regulering af miljøet hidtil har været baseret på beregninger uden bund i virkeligheden.

Man må spørge sig selv, hvorfor et ministerium holder fast i disse teoretiske beregninger, når det syd for grænsen kan lade sig gøre at måle helt præcist – og det, der kan vises, er at et almindeligt veldrevet landbrug ikke udleder belastende mængder af kvælstof.

Beregninger holder ikke vand

Rent faktisk kommer der oftest mindre kvælstof fra landbrugets drænrør – end der er i det vand, vandløbet ellers rummer. Det er bevist i Tyskland – og det er bevist ved talrige målinger herhjemme.

Alligevel går man til stadighed ud fra beregningsmodeller, der baserer sig på det, landmanden tilfører sin jord – i stedet for at måle på det, der fraføres arealerne. Og det endda med beregnede udvaskningsprocenter, der ikke holder i virkeligheden. Det truer igen landmanden på hans brød og på hans mulighed for at gøde korrekt, så han kan producere sunde afgrøder med et godt proteinindhold.

Også landmanden har krav på retssikkerhed

Det skal der nu laves om på.

Derfor søger vi landmænd inspiration i Tyskland, og derfor holder vi et fællesmøde den 14. maj på Bygholm Landbrugsskole i Horsens, hvor vi vil præcisere, at også den danske landmand har krav på en retssikkerhed, der bunder i en faglig korrekt regulering af erhvervet og i en korrekt fortolkning af EU’s regler. Det er ikke tilfældet i dag, og det må alle retsindige landmænd og borgere i øvrigt protestere imod.

Vil du en fremtid for dansk landbrug – så mød talstærkt frem til mødet den 14. maj. Det gælder faglighed, retssikkerhed og vigtigst af alt fremtiden for dansk fødevareproduktion.

(Indlægget har også været bragt i flere medier – du kan tilmelde dig det omtalte møde i Horsens den 14. maj via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.