Dohrmann: Flyt ulve væk fra mennesker

Ulve hører ikke hjemme i et dansk kulturlandskab, lyder det fra europaparlamentariker

joergen-dohrmann

Af Jørn Dohrmann, medlem af Europa-Parlamentet (Dansk Folkeparti)

I Tyskland har borgmesteren i byen Bomlitz i Niedersachsen udstyret pædagoger med peberspray for at gøre dem i stand til at beskytte børnene mod angreb fra eventuelle nærgående ulve.

Det viser tydeligt, at frygten for ulven bestemt ikke kun er et dansk fænomen – men det er ulve, der angriber og massakrerer får, store hjorte og andre dyr, på den anden side heller ikke.

Frygten er reel

Fortalere for ulvens tilbagevenden til Danmark har ellers både grint ad og hånet modstanderne af rovdyret og nærmest givet udtryk for, at frygten for ulven var sådan noget lidt lilleput-dansk-agtigt noget. Men en nation, der nedstammer fra vikingerne, er da naturligvis ikke skræmte over ingenting. Frygten for, hvad der kan ske, er fuldstændig reel. En ulv kan knuse ribben på en hjort, så let som en kniv går i smør, og en hjort er jo noget større og hurtigere end et treårigt barn.

Jeg kan derfor kun gentage, at ulve ikke hører hjemme i et dansk kulturlandskab. Man behøver dog ikke skyde ulvene, man kunne eksempelvis blot indfange dem og køre dem bort.

Forslag: Ulve i Dyrehaven

Måske kunne den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen bruge et par stykker i Dyrehaven. Han tager desværre ikke så tungt på det med ulve, så en flytning til Dyrehaven vil give ham og andre mulighed for at lære rovdyrene bedre at kende.

Det handler om at skabe tryghed, så børn og voksne kan færdes frit i naturen uden at skulle se sig over skuldrene.

(Indlægget har også været bragt i diverse medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen