Bæredygtigt Landbrug: Jakob Ellemann virker som en stærk politiker

Interesseorganisation ser frem til at samarbejde med den nye miljø- og fødevareminister om bl.a. nødvendigheden af flere målinger

elleman-1

Jakob Ellemann-Jensen (V) er ny miljø- og fødevareminister – og Bæredygtigt Landbrug (BL) ser frem til at samarbejde med den nye minister.

”Jakob Ellemann virker som en robust og viljestærk person, hvilket der i dén grad er brug for i dét ministerium. Han nyder tydeligvis stor opbakning i regeringspartierne, hvilket også er et godt tegn”, siger BL’s direktør Hans Aarestrup.

Danmarks vigtigste erhverv

Ifølge BL’s formand Flemming Fuglede Jørgensen bliver den nyudnævnte ministers vigtigste opgave at få reguleret landbrugserhvervet via målinger fremfor beregningsmodeller:

”Vi ønsker Jakob Ellemann tillykke med posten, der betyder, at han fremadrettet skal beskæftige sig med det mest betydende erhverv herhjemme. Vi tror på, at han vil gå fordomsfrit til opgaven, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at bibringe den nyudnævnte minister faglig viden på området. Vi stiller os til rådighed, når der er behov for det”, lyder det fra Flemming Fuglede.

Den nye minister er erhvervsjurist

Jakob Ellemann-Jensen er 44 år og søn af den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og fhv. chefredaktør Alice Vestergaard samt bror til den nu tidligere minister for ligestilling og nordisk samarbejde, Karen Ellemann.

Den nye miljø- og fødevareminister er uddannet cand.merc.jur (erhvervsjurist) fra Copenhagen Business School og har arbejdet som juridisk rådgiver i revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers, som jurist og chef for kontrakt- og forhandlingsafdelingen i IBM Danmark samt koncernjurist i GN Store Nord.

Også omfattende militær karriere

Den militære karriere omfatter sergent i Den Kongelige Livgarde, løjtnant i Sjællandske Livregiment, premierløjtnant af reserven i Den Internationale Brigade samt kaptajn i den danske bataljon i Bosnien-Hercegovina. 

Han har været folketingsmedlem for Venstre siden 2011 og politisk ordfører for partiet siden 2015. Jakob Ellemann-Jensen er bosat i Gentofte men opstillet i Østjyllands Storkreds.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Deltag i vores møde på NutriFair

Torsdag den 17. januar inviterer vi til møde i Messe C under NutriFair. Kom og få en sandwich og hør aktuelt fra Sønderby Legal og Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz.

baeredygtigtlandbrug_A1260
Generalforsamling
Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem i dag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen