Øko-fup og vælgersmisk fra ministeren

Jørgen Lund Christiansen spørger: Hvorfor påstår Esben Lunde Larsen, at økologi er til mernytte for natur, miljø og klima - når fakta er noget andet?

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fotograferet den 6. juli 2015.

Af Jørgen Lund Christiansen, landmand og journalist, Skanderborg

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) bebuder på regeringens vegne ekstra 1.055 millioner kroner til omlægning af landbrug til økologi, så vi i 2019 kan have flere ukrudtsbefængte samt N- og CO2-udledende afgrøder på et areal på størrelse med Fyn.

I sin argumentation påstår ministeren, at økologi er til mernytte for natur, miljø og klima. Hermed siger han, at denne form for landbrug er bedre end den såkaldt konventionelle produktionsform, som burde benævnes fakta-optimeret landbrug. Her er Esben Lunde ikke blot inde på troens, men på overtroens, altså den religiøse mark.

Økologi står for 1) markant mindre udbytte pr. hektar og er derfor naturfjendtligt, og betyder 2) større udledning af kvælstof pr. produceret enhed og er derfor miljøbelastende og har 3) større CO2-udledning pr. produceret enhed og er dermed en klimabelastning.

Hertil kommer, at ingen – som i INGEN – har kunnet påvise, at økovarer er sundere eller bedre end konventionelle produkter. En minister må godt tale udenom, men skal tale sandt. De ovenfor citerede udtalelser, som faldt i morgenradioen 12. april, er teknisk insolvente sandheder. Der er tale om fup og vælgersmisk af samme art som Mette Frederiksens forsøg på at overgå DF på flygtningeområdet.

I øvrigt troede jeg, at støtte til landbruget skulle afvikles. Det siger DN, Alternativet og Enhedslisten da igen og igen. Hvorfor er de tavse her? Ok, de har nok ikke hørt om de 1.055 millioner endnu.

(Indlægget har også været bragt i Berlingske, teksten bringes her med accept fra forfatteren).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen