Da landbruget fik en udokumenteret opsang

Angreb på dansk landbrug må gerne underbygges af fakta, konstaterer læserbrevsskribent Svend B. Johnsen

pl_jning560

Af Svend B. Johnsen, Aarhus V

I Jyllands-Posten (4. april) får landbruget i Danmark en ordentlig opsang af Holger Øster Mortensen (HØM).

Beskyldningerne flyver i tætte formationer over papiret, og der levnes ikke erhvervet bare en lille smule anerkendelse for, at det har holdt HØM og andre danskere i live gennem tiderne.

Har landbruget skylden?

Dokumentation er der ikke noget af, men påstande om MRSA, vandrammedirektiv, landbrugsstøtte og antibiotika bruges som fakta, der ikke er til diskussion, men udelukkende skyldes landbruget.

Læger har sagt, at MRSA har mange andre indgange til befolkningen end fra landbruget; vandrammedirektivet er overimplementeret i Danmark, idet miljøministeriet bruger nogle regnemodeller, der ikke tager hensyn til den faktiske udledning af næringsstoffer; danske landmænd har altid sagt, de hellere ville have et ustøttet landbrug, men hvis andre landes landmænd får den, skal danske også have. Ellers skulle de konkurrere med andre landes statskasser.

Velkommen til at modbevise fakta

Danske landmænd har lavere forbrug af antibiotika til husdyr end de fleste andre landmænd i Europa. Det er fakta, og det skal HØM være meget velkommen til at modbevise.

Dokumentation er der ikke noget af, men påstande om MRSA, vandrammedirektiv, landbrugsstøtte og antibiotika bruges som fakta, der ikke er til diskussion…

(Indlægget har også været bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Da landbruget fik en udokumenteret opsang”

  1. Holger Mortensen

    fakta er at dansk landbrug bruger ca. dobbelt så meget antibiotika som hele sygehus- og sundhedssektoren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.