Alternativet fremturer med skinger propaganda

Jeg har intet mod økologi. Lav det til alle, der vil betale, men brug mine skattekroner, hvor de gør nytte – lyder det fra Jørgen Lund Christiansen

jeppesencollage-001

Af Jørgen Lund Christiansen, landmand og journalist, Skanderborg

Den 11. april skriver Alternativets Christian Poll til mig i endnu et “alternativt” indlæg om landbrug, at pesticider er gift designet til at slå ihjel.

Målet om 100 pct. økologi gentages.

De gode øko-regnskaber er baseret på tilskud

Jeg har intet mod økologi. Lav det til alle, der vil betale, men brug mine skattekroner, hvor de gør nytte. De gode øko-regnskaber, Poll taler om, er baseret på tilskud. I øvrigt kan økologien ingenting uden flere end 30 “økologisk nødvendige” pesticider og gylle fra det, Poll kalder sprøjtelandbruget.

For 40 år siden talte jeg for økologi. Dengang blev der, tilskyndet af staten, brugt stygge midler. I dag er vi dygtigere. Danske bønder tager løbende ny viden og teknologi til sig. Poll forstår ikke, det gælder om kun at have et standpunkt, til udviklingen begrunder, det nuanceres. Han fører ikke bevis for, at økologi er bedre, sundere og mere miljørigtig end fakta-optimeret landbrug. Han spiller på aben, der holder sig for øjne, ører og mund. Han véd, mange forbrugere er uoplyste. Hvem ønsker at indtage gift…

Pesticider er en forudsætning for gode fødevarer

Havde postevand virkelig det tilladte indhold af “gift”, skulle Poll dagligt drikke to liter i 14 år for at få en tusindedel gram “gift” i sig. Én cigaret indeholder seks-syv gange så megen kræftfremkaldende gift. En stor del af pesticiderne er ukrudtsmidler, som er ugiftige for dyr og mennesker. “Designet til at slå ihjel” er skinger Alternativ propaganda. Dagens testede, miljøvenlige midler er en forudsætning for, vi producerer ren, sund og giftfri mad til en global befolkning på snart 10 milliarder, fire gange flere end i 1950.

Økologi kunne afgiftsbelægges, fordi metoden i forhold til videnbaseret produktion har et dårligere CO2-regnskab, højere kvælstof-udledning, unødigt arealforbrug, mere traktor- og dieselforbrug samt afledt merimport af protein fra Sydamerika med fældning af regnskov til følge.

Fald ikke for dén populisme

Poll, Elbæk og jeg bliver ikke enige. Fair nok. Men fald ikke for Alternativets populisme. PH havde ret, da han sagde, at det er vanskeligt at styre et samfund, hvor analfabeterne både kan læse og skrive.

(Indlægget har også været bragt i Avisen Danmark – fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen