Ulve æder det lokale erhvervsliv

Mange flytter på landet for at have en hobby med heste, kvæg og får. Dén tendens er i fare nu - og kan risikere bl.a. at lukke flere slagtehuse

raadyr-i-sommerdragt

Af slagter Palle Panduro, Hjallerup Slagtehus, Hornshøjvej 53, Hjallerup

Ulve gør nu også indhug i det lokale erhvervsliv.

Her i Hjallerup Slagtehus mærker vi det konkret. Flere af vore leverandører melder nu om ophør af slagtekvæg og fåreflokke. De vil simpelthen ikke risikere at finde deres dyr skambidt af ulve, som mange producenter her i det nordjyske har oplevet igennem den sidste tid. Det kan, hvis det griber om sig, betyde døden for mange af de mindre slagtehuse som vores, der hidtil har levet af at slagte for hobbyavlerne.

Ingen avler ønsker sig stressede dyr

Når disse dyr forsvinder, forsvinder også en stor del af den naturpleje, mange ellers har fundet så nødvendigt.

Men det er helt umuligt at have flokke af dyr gående i indhegninger, når ulve kommer tæt på. Det giver uro i flokken, dyrene bliver stressede og trives ikke. Det er jo ikke stressede og urolige dyr, en avler ønsker at arbejde med. Det giver heller ikke godt kød – rolige dyr giver godt kød. Det har vi altid haft som varemærke hos os. Den fuldstændige beskyttelse af ulven giver umulige problemer for den dyrevelfærd, der er forudsætningen for godt kød.

Rangerer ulven højere end mennesker og husdyr?

En del af det at færdes i det danske landskab har hidtil været at se flokke af græssende kvæg og får. Det syn er i fare for at forsvinde.

Mange flytter på landet for at have en hobby med heste, kvæg og får. Hvorfor skulle de flytte på landet, når ulve rangerer højere end mennesker og deres husdyr? Ulve hører ikke til i et tæt befolket område som Danmark.

(Indlægget har også været bragt i flere medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.