Landbrug på sporet

Ornitologerne håner vores fremstrakte hånd om at etablere mere blomstrende natur, skriver BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen

Flemming Fuglede Jørgensen

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Svend Erik Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening (DOF), læser åbenbart, som visse fugletællere hører – og får kun halvdelen med.

Det er rigtigt, at Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug (BL) er aktiv i debatten – det er vigtigt i et demokratisk samfund at have en aktiv debat med deltagere fra alle grene af samfundet. I den debat deltager BL gerne, vi gør det, således at fakta fra virkelighedens verden kommer frem. Det er vigtigt, da det er omsiggribende i debatten, at landbruget får skyld for snart sagt alt. BL’s aktive stemme er helt nødvendig.

Vi har faktisk givet en hel del argumenter

I de indlæg, som direktør i BL Hans Aarestrup og undertegnede har deltaget i om fugles forsvinden fra agerlandet, har vi da også haft langt flere argumenter med end dem, som DOF-medlemmet plukker ud. Samtidig sluttes mit indlæg om fugle på nøjagtig samme måde som Svend Erik Mikkelsens indlæg med ønsket om i fællesskab at etablere en mere blomstrende natur. Det er faktisk den fremstrakte hånd, DOF-medlemmer håner.

Fuglenes fødegrundlag er minimeret

Jeg gentager fra mit første indlæg:

Fødegrundlaget for agerhøne, fasan, viber, svaler og lærker er minimeret. Det drejer sig om insekter, edderkopper, frøer, orme, snegle, frø og urter. Men bl.a. med den tiltagende forsumpning forsvinder de. Blomster og blomstrende planter lever ikke på oversvømmede arealer.

Vildtstriber er ikke nok – husk naturarealerne

Der burde gøres en stor indsats for at få den blomstrende natur igen. Ikke blot – som mange landmænd gør – med at så vildtstriber i marken – men også på naturarealer skal den blomstrende natur hjælpes frem igen.

Selvfølgelig betyder større marker, rydning til by, veje, større anlæg og befæstede arealer også meget. Men det er ovenstående fjender, der er den største årsag til sangfugles, insekters og blomsters tilbagegang – og det kan der gøres noget ved med en blomstrende natur.

Lad os gøre en indsats i fællesskab.

(Indlægget har også været bragt i Nordjyske).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.