Hvis side er L&F på?

Der er efter BL's generalforsamling lagt massivt pres på Landbrug & Fødevarer for at gå med i Bæredygtigt Landbrugs stævning for vandområdeplanerne

Bæredygtigt Landbrug holder generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole med forskellige indledende oplæg.

“Alle, som står imellem BL og opbakning fra landbrugsorganisationer, går centraladministrationens ærinde”, sagde advokat Hans Sønderby Christensen, da han torsdag eftermiddag talte ved Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling i Horsens.

At dømme efter både advokatens peptalk til de godt og vel 400 fremmødte landmænd – og de efterfølgende reaktioner fra salen på Bygholm Landbrugsskole – er der nu lagt massivt pres på Landbrug & Fødevarer for at blive en del af stævningen mod den danske stat for de berygtede vandområdeplaner. Planer, der risikerer at lægge store dele af dansk landbrug brak.

“Virkelig brug for jeres hjælp nu!”

“Vores største modstander er landbrugs-organisationernes stolthed. L&F’s retorik er taber-retorik, og vi behøver opbakning fra alle landbrugsorganisationer. Jeg har virkelig brug for jeres hjælp nu”, sagde Hans Sønderby henvendt til den store forsamling af landmænd.

“Jeg har brug for, at hver eneste landmand råber op om, at han ikke har fået at vide, hvad regningen lyder på – og at det bliver over hans lig, at de begrænsninger bliver indført. I skal op på dupperne, for jeres egen skyld! For det her gælder jeres fremtid”, tilføjede advokaten.

Landmænd: Kontakt landboforeningerne

Han opfordrede samtidig L&F til at komme med indenfor i maskinrummet i forbindelse med sagsanlægget mod staten.

Dét fik efterfølgende en landmand fra salen, Bent H. Bertelsen, til at opfordre de fremmødte landmænd til at gå til deres lokale landboforening for at få opbakning til BL’s sagsanlæg mod staten vedr. vandområdeplanerne.

En anden landmand – Jens Haubroe – foreslog alle generalforsamlingens deltagere at sende L&F-formand Martin Merrild en sms – for at presse på for helhjertet L&F-opbakning til retssagen.

Også gerne opbakning fra BL til L&F

Det skal retfærdighedsvis nævnes, at der fra salen også blev stillet forslag om, at BL så ligeledes burde bakke L&F op. Eksempelvis i forbindelse med sagsanlægget vedr. Egedal Kommunes indsatsplan (pesticidforbud).

BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen understreger, at BL meget gerne og på alle tænkelige måder bakker op om Egedal-sagen.

“Men det kræver jo, at vi får en invitation fra L&F. Så hvad begge sager angår, ligger bolden på deres banehalvdel”, siger Flemming Fuglede. 

Du kan se Hans Sønderbys slides fra generalforsamlingen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.