Kæmpe fejl fortsat at fokusere så ensidigt på kvælstof

Med den fortsatte opmærksomhed omkring landbrugets kvælstofudledning – der betyder så uendeligt lidt for det danske miljø – får vi nu fjernet fokus fra eksempelvis fosforudledningen. Heriblandt kommunernes skødesløse spildevands-forurening

peter-bohsen-jensen

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Vi landmænd bakker op om både Landbrugs- og Fødevarepakken samt det at undgå restriktioner for landmænd, hvor der ikke er behov for restriktioner. Den nye aftale om målrettet regulering er i den forbindelse en stor skuffelse.

Der er fortsat en alt for ensidig fokus på kvælstof i denne aftale. Forskerne i et internationalt panel, der for et halvt år siden evaluerede de danske kvælstofmodeller, advarede Danmark imod netop denne forudindtagede fokus.

Det er trist at overvære, hvordan den danske miljøregulering bliver ved med at bygge på fejlbehæftede modeller og på alt for få målinger. Hvad værre er: Med den fortsatte og ensidige opmærksomhed omkring landbrugets kvælstofudledning – der betyder så uendeligt lidt for det danske miljø – får vi nu fjernet fokus fra eksempelvis fosforudledningen. Heriblandt kommunernes skødesløse spildevands-forurening.

Politikerne begår en kæmpe fejl. Om nogle år vil vi kunne se tilbage på dengang, hvor der ikke blev sat ind mod det, der for alvor betyder noget, og hvor man i stedet blev ved med på nyttesløs vis at slå på landbrugserhvervet. Lyt dog til den nyeste internationale viden – og reguler efter den.

(Indlægget har også været bragt i flere aviser).   

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.