Svineproducenter: Negative politiske meldinger dæmper investeringslysten

Det er ”mildest talt temmelig uhensigtsmæssigt”, når nogen øger den politiske usikkerhed om det erhverv, de samtidig giver investeringskroner til, lyder det

grise1000px

Den politiske usikkerhed er en klods om benet for dansk landbrug – der ellers på mange måder kan glæde sig over et 2017, der bød på forbedret arbejdsglæde, produktivitet, økonomi og investeringslyst i erhvervet.

Det mener Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, der i en nytårsudtalelse gør status. Formanden mener, at det drysser malurt i bægeret i relation til de mildere politiske vinde, når politikere igen og igen stikker en kæp i hjulet og dermed truer eksportmulighederne.

Langt under lavmålet

”Senest oplevede vi det få dage inden jul, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen angiveligt følte sig kaldet til at skælde ud og kalde dyrevelfærden i vores stalde for mildest talt ikke tilfredsstillende. Sådan en udtalelse, hvor ministeren med al sandsynlighed taler mod bedre vidende, er langt under lavmålet, og det er selvfølgelig ikke i orden”, lyder det fra Henrik Mortensen.

”Når politikere inklusiv ministeren – med den ene hånd – drysser om sig med udtalelser, der går imod erhvervet, så øger det den politiske usikkerhed og dæmper investeringslysten i de nye stalde, som ministeren ellers – med den anden hånd – har givet investeringskroner til. Det er mildest talt temmelig uhensigtsmæssigt, men det er vilkår, vi har døjet med i årtier. Derfor er vores nytårsønske, at det må høre op”, tilføjer han.

Glæder sig til debat med ministeren

Formanden har også bemærket, at ytringer om støtte til erhvervet og til nye stalde følges op af et veterinærforlig, der tyder på flere stramninger.

”Så på trods af, at mange af os har haft et godt regnskabsår, er de modsatrettede politiske signaler desværre noget, som dæmper investeringslysten i erhvervet, og derfor glæder vi os til, at fødevareministeren kommer til vores generalforsamling den 17. januar, så vores medlemmer får mulighed for at tage debatten med ham face to face”, siger Henrik Mortensen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.