Lilleholt: Tak for jeres indsats, Bæredygtigt Landbrug!

Energi-, forsynings- og klimaministeren ser frem til, at målinger bliver grundlag for reguleringen af dansk landbrug

kur-1

Der blev sagt pæne ord om dansk landbrug – og ikke mindst Bæredygtigt Landbrug – da landets energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mandag aften gæstede BL’s domicil lidt udenfor Fredericia.

Anledningen var den traditionsrige, årlige nytårskur i den lokale Venstre-vælgerforening. Her holder man på skift nytårskuren hos lokale virksomheder eller foreninger, og denne gang var turen altså kommet til BL, der forrige år flyttede sit kontor fra Roskilde til netop Fredericia Kommune.

Godt samarbejde med BL

”Tak for den indsats, Bæredygtigt Landbrug gør for at sætte landbruget på dagsordenen”, lød det bl.a. fra Lars Christian Lilleholt.

”Det er ikke alting, vi er enige om. Men personligt har jeg et rigtig godt samarbejde med Bæredygtigt Landbrug”, tilføjede ministeren.

Lilleholt fæstnede derefter blikket på dén BL-plakat, der taler om nødvendigheden af, at ”Målinger skal være grundlag for den nye regulering”:

”Det ser vi frem til. Det er lige netop dét, regeringen arbejder for”, konstaterede han.

PSO, arbejdskraft og bredbåndsdækning

Godt og vel 30 lokale Venstre-medlemmer var mødt op til nytårskuren. De kunne desuden høre energiministeren tale om PSO-afgifternes exit, behovet for udenlandsk arbejdskraft i bl.a. landbruget samt den positive indvirkning på landdistrikterne, som både udflytning af statslige arbejdspladser samt en forbedret mobil- og bredbåndsdækning kan give.

Også generelle betragtninger om energipolitik og skabelsen af private arbejdspladser blev berørt af Lars Christian Lilleholt. Han uddelte efterfølgende ”Fredericia Prisen”, der denne gang blev delt mellem Veteranhjemmet i Fredericia og pigefodboldafdelingen i Taulov/Skærbæk Idrætsforening.

Klart blåt flertal i foreningen

BL’s direktør Hans Aarestrup fortalte Venstre-medlemmerne lidt om BL som forening – og gjorde opmærksom på, at også landbruget har noget at byde ind med klimamæssigt.

”Hvis vi får lov, kan vi binde ekstra 4,5 mio. tons CO2 i jorden”, lød det fra Hans Aarestrup – der derpå talte om nødvendigheden af at producere både korn, svin og mælk med det mindst mulige klimaaftryk.

Direktøren afslørede – ikke overraskende – at der ofte er Venstre-folk i det store mødelokale for enden af BL-længen på Qvistgaard. Det gamle bondeparti fylder således stadig meget i landbrugskredse. Også i BL, der dog arbejder på tværs af partiskel:

”Så meget kan jeg da godt sige, at skulle vores medlemmer bestemme, ville vi altid have blåt flertal i Danmark”, sagde Hans Aarestrup.

Alle foreninger er velkomne

Bæredygtigt Landbrug har tidligere haft besøg af både politiske ungdomsorganisationer samt andre foreninger, der er nysgerrige efter at lære BL at kende. BL’s medarbejdere fortæller gerne ivrigt om dansk landbrugs udfordringer, ikke mindst i relation til de fortsat urimelige rammevilkår, erhvervet døjer med.

Andre er således ligeledes velkomne til at kigge forbi BL-domicilet for at blive klogere på primærlandbrugets talerør.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst)

og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (foto)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen