Dohrmann: Vand ud af ørerne hos DN

Opkøb jorden fra landmændene, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforenings præsident. Jørn Dohrmann kommenterer forslaget her

joergen-dohrmann

Af Jørn Dohrmann, medlem af Europa-Parlamentet (Dansk Folkeparti)

At det tilsyneladende regner og regner i en uendelighed, er vist gået op for de fleste danskere. Selv sommeren regnede væk, og det er som om, at det ingen ende vil tage.

Er det klimaændringer? Måske, men ingen kan sige det med sikkerhed.

Paraplyer som følge af skyer?

Fakta er, at grundvandet stiger som følge af den megen regn, og det har gjort professor Jørgen Eivind Olesen bekymret. Han foreslår derfor, at man kunne overveje at fjerne nogle af landbrugene i ådalene og lade vandet brede sig der.

Professoren har for så vidt ret i, at vi ikke skal tage let på klima og miljø. Men omvendt skal vi heller ikke slå paraplyen op, bare fordi vi ser en sky.

Ordentlig kompensation, tak!

Alligevel så griber Danmarks Naturfrednings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen straks den idé, som professoren har serveret, og begynder at hælde vand ud af ørerne. Opkøb jorden fra landmændene, stemmer hun i.

Man kan da sagtes købe jorden op – og måske endda trække nogle udsatte naturområder ud – men landmændene skal have en ordentlig og fornuftig kompensation. Det er vigtigt, at pengene følger med.

Slå koldt vand i blodet

Jeg vil derfor bede om, at alle lige slår koldt vand i blodet. For er det ikke sådan, at vi i Danmark altid har haft gode somre – og somre, der regner væk? Skal vi ikke lige se, hvordan 2018 bliver? Et par tørre somre kunne vi jo håbe på, men så er Ella Maria sikkert ude for at forhindre landmændene i at vande deres marker.

Jeg kan love alle, at jeg fra min post her i Europa-Parlamentet også i det nye år vil holde øje med, hvad der kan komme af initiativer fra politikere og grønne lobbyister i forhold til grundvand, miljø, kompensationer og andet, så vi virkelig også får et GODT NYTÅR.

(Indlægget har også været bragt på www.maskinbladet.dk og bringes efter aftale med skribenten ligeledes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside)

Scroll to Top