Afgifter kvæler landbruget

Den helt urimelige bruttobeskatning, vi har været pålagt i adskillige år, bør ifølge BL's direktør ophøre. Kemiafgifterne hører til de værste af slagsen, lyder det

hans3

Af Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug, Gl. Tårupvej 48, 7000 Fredericia

Balladen var stor, da praktiserende læger forleden blev pålagt et gebyr på 4.000 kr. Kravet blev således trukket tilbage efter adskillige protester.

I dansk landbrug døjer vi med utallige gebyrer, skatter og afgifter for ting og sager, der intet har med vores (manglende) indtjening at gøre.

Intet andet land reguleres så hårdt

Det er netop kommet frem, at danske landmænd er de mest gældsatte i EU, og det er ikke uden grund. Selv efter vedtagelsen af Landbrugspakken – der gør, at planterne langt om længe får den nødvendige gødning – reguleres ingen andre EU-landes landbrugserhverv lige så hårdt og uretfærdigt som det danske.

Meningsløse pesticidafgifter

Den helt urimelige bruttobeskatning, vi har været pålagt i adskillige år, må ophøre.

Kemiafgifterne hører til de værste af slagsen: De danske pesticidafgifter er en skadelig dansk særskat, der årligt beløber sig til 650 mio. kr. De færreste andre lande har nogen som helst afgift på pesticider. Også denne afgift er totalt meningsløs: Vi bruger i forvejen ikke flere pesticider end strengt nødvendigt i dansk landbrug, og pesticidforbruget falder derfor ikke til det halve ved at hæve prisen til det dobbelte.

Vi skal kunne leve af det – ellers fortsætter eksporteventyret ikke

Dertil kommer eksempelvis myndighedernes nidkære kontrolbesøg, der ofte er pålagt brugerbetaling. Alle disse konkurrenceforvridende gebyrer, skatter og afgifter kvæler landbruget og må afskaffes – for vi landmænd betaler gerne skat, men vi skal altså tjene pengene først.

Vi vil gerne fortsat kunne være garanter for en både effektiv, sund og sikker fødevareproduktion i Danmark, og vi er stolte af at sætte eksportrekord år efter år. Men hvis vi ikke kan leve af det, fortsætter eksporteventyret ikke!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.