Ny landbrugsvenlig tv-station på vej

NBnews kalder sig selv ”en slags Cepos på tv” og har allerede sat kritisk fokus på bl.a. økologiens påståede fortræffeligheder

bondegaard

Er du træt af, at medierne i høj grad præges af venstreorienterede holdninger?

Så er der håb forude.

En ny tv-station på internettet er således ved at se dagens lys. Og den er ikke bare erhvervs- men i dén grad også landbrugsvenlig, fortæller en af initiativtagerne, journalist Kaj Mieritz:

Den frække dreng i klassen

”Vi vil bl.a. gøre op med den forestilling, at fordi miljø er noget positivt ladet, kan vi ikke få nok af det, og så gælder det bare om at tromle de erhverv, vores samfund rent faktisk lever af”, forklarer han.

”Behandlingen af miljøsager virker mere politisk end objektiv. Og det er eksempelvis helt horribelt, at en privat forening som Danmarks Naturfredningsforening – der jo på ingen måde er nogen myndighed – optræder, som om dens repræsentanter er Vorherres stedfortrædere på jorden. Ingen af mainstream-medierne ser kritisk på dén slags, men det gør vi. Vi vil gerne være den frække dreng i klassen i mediebilledet – ligesom Bæredygtigt Landbrug er det som landbrugsorganisation”, tilføjer Kaj Mieritz.

Fortid i bl.a. Cepos og Danmarks Radio

Den nye tv-station hedder NBnews (der tager udgangspunkt i forkortelsen for det latinske udtryk nota bene og altså intet har med partiet Nye Borgerlige at gøre).

Pensionisten Kaj Mieritz har en fortid som kommunikationschef i den liberale tænketank Cepos og som journalist og redaktør på Danmarks Radio, Dagbladet Børsen og Morgenavisen Jyllands-Posten samt 10 år som selvstændig. Han har Peer Kølendorf som sin hoved-medkæmper. Sidstnævnte er iværksætter og har startet en række virksomheder, hvoraf den mest kendte nok er CBB Mobil.

De to søger i denne tid investorer til at løbe tv-stationen rigtigt i gang og har en ambition om på sigt at lade annoncer og måske abonnements-betaling finansiere projektet.

”Staten og det offentlige er godt, det private suspekt”

NBnews er blevet til, fordi nyhedsbilledet i Danmark ifølge stationens initiativtagere er præget af – og plaget af – at otte ud af ti journalister stemmer til venstre for midten. Selv om de fleste journalister vil hævde, at hans eller hendes politiske standpunkt ikke påvirker den enkeltes journalistik, ser man alligevel resultatet af journalisternes præferencer i selve valget af nyheder. Sociale emner vægtes ofte meget mere interessante end økonomiske og erhvervsmæssige af slagsen, og set fra et borgerligt/liberalt synspunkt kan det være et samfundsproblem, at både folkeskolen, gymnasierne, universiteterne og de fleste medier præges af venstreorienterede holdninger.

”Her lyder budskabet ofte, at staten og det offentlige er godt, det private suspekt. Hvis vi vil hindre, at en voksende stat ikke kvæler alt initiativ i sit moderlige favntag, er det nødvendigt at oprette et medie, der fortæller en anden historie, og som holder fokus på den private side af samfundet”, lyder det fra Kaj Mieritz.

Fokus på privat foretagsomhed

NBnews ser sit udgangspunkt som et værn for den private borger i forhold til offentlige overgreb. Her skal overgreb forstås i bredest mulige forstand, lige fra offentlige myndigheders misbrug af borgernes penge til bureaukraternes langsommelige behandling af byggesager. Med dét udgangspunkt er der stof til adskillige nyhedshistorier hver dag – i et samfund, hvor to ud af tre voksne er enten offentligt ansat eller på overførselsindkomst, og hvor den private sektor, der jo skaber værdierne, kun udgør 40 % af økonomien.

”Vi vil beskrive privat foretagsomhed og fortælle om iværksættere, fremskridt og muligheder – om den del af Danmark der skaber værdierne og grundlaget for selve velfærdssamfundet. Vi vil altid være optaget af den teknologi og udvikling, vi skal leve af i morgen. Det er et område, som de statslige medier sjældent dækker. Det er som om, at velfærdsstatens opretholdelse og udbygning har førsteprioritet, og at alt, hvad der bare risikerer at skabe ulighed, bekæmpes”, fortæller Kaj Mieritz.

”Vi vil med andre ord være mediet for dem, som er trætte af offer- og krænkelsesjournalistik, og som hellere vil have viden, som giver dem forståelse af verden og en idé om, hvor vi er på vej hen. Vores journalistik vil være faktabaseret og med klare kildehenvisninger. Vi vil i høj grad være modgift mod det moderne begreb fake news. Målet er at sætte en alternativ nyhedsagenda i Danmark ved at give publikum adgang til andre kilder og synspunkter end dem, de får via især de statsligt dominerede medier. Vi er en slags Cepos på tv”, tilføjer han – med henvisning til den borgerlige/liberale tænketank.

”Dummy”-indslag kan ses allerede nu

Det er muligt at stifte nærmere bekendtskab med NBnews på www.nbnews.dk. På hjemmesiden kan man allerede nu se en ”dummy” med diverse indslag, der giver et indtryk af stationens vinkling. At det er en “dummy”, betyder, at den tekniske kvalitet ikke er på det niveau, som stationen vil sende på, når den går i luften for alvor. “Dummy”-indslagene bygger også kun på en enkelt kilde: Når stationen går i luften, vil man håndhæve det almindelige journalistiske princip om altid at høre begge parter i en sag.

BL-ekspert udtaler sig om økologi

Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen spiller en hovedrolle i et af tv-indslagene, hvor der sætter kritisk fokus på økologi-tilskud. Danske skatteborgere støttede således her i 2017 økologien med det gigantiske beløb 100 mio. kr. – selv om ikke én eneste undersøgelse påviser, at økologiske produkter skulle være bedre end konventionelle fødevarer. NBnews satte sig derfor for at undersøge økologiens fortræffeligheder eller manglen på samme. Konklusionen var, at økologien hverken er sundere for den enkelte forbruger eller er bedre natur-, miljø- eller klimamæssigt.

Poul Vejby-Sørensen har intet imod økologisk landbrug som et supplement til den konventionelle og vidensbaserede landbrugsproduktion men gør i indslaget bl.a. rede for, hvor naivt det er, når nogen foreslår at erstatte alt konventionelt landbrug med økologisk landbrugsproduktion:

”Det bygger i høj grad på en folkestemning i stedet for faglige realiteter”, lyder det i tv-indslaget – hvor Poul Vejby-Sørensen også konstaterer, at mere økologi i Danmark vil resultere i en noget mindre landbrugsproduktion.

Du kan se indslaget med Poul Vejby-Sørensen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen