NutriFair: Populær debattør taler på BL-møde

Jeppe Søe fortsætter sin fortælling om pressens magt, om hvorfor landbruget får skylden, og hvad vi som landmænd og organisation kan gøre – når han torsdag den 18. januar gæster Bæredygtigt Landbrugs ekstraordinære generalforsamling

jeppe-soee

”Den, der lever stille, lever kort!”

Sådan lyder overskriften for det indlæg, som den kendte journalist og debattør Jeppe Søe holder i Messe C Fredericia lidt over middag torsdag den 18. januar.

Dén dag – på andendagen af den store landbrugsmesse NutriFair – holder Bæredygtigt Landbrug sin ekstraordinære generalforsamling og har i dén anledning inviteret Jeppe Søe på besøg. Han vil give forsamlingen af landmænd og andre landbrugs-sympatisører en mindre opsang. Kommunikatøren mener således, at alle i faget må hjælpe til, hvis danskernes opfattelse af det ædle erhverv skal ændres.

Billedet af en landmand

Jeppe Søe vil på BL-mødet fortælle om pressemagt og om, hvorfor landbruget får skylden – og hvor nemme bønder er at narre, som han formulerer det. Men også om, hvad landmænd og organisation i samarbejde kan udrette.

Bør landmænd leve op til den rolle, som vi gerne vil se dem i? Helst med et kornaks i munden, greb over skulderen og syngende ”Er du dus med himlens fugle”… Dét billede hænger ikke sammen med døde grise og opkøb af virksomheder i østlandene… Måske skal vi landmænd i stedet hjælpe befolkningen af med de urealistiske romantiske forestillinger og fortælle dem, hvad vi egentlig går og laver?

Drop romantikken

Jeppe Søe har tidligere – i BL-regi – slået til lyd for at droppe de romantiske reklamekampagner om dansk landbrug. I stedet handler det om at vise, hvad dansk landbrug i virkeligheden er. Sådan lød det eksempelvis fra den kendte journalist, da han i marts talte ved BL’s årlige generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens.

”Dansk landbrug er ikke altid pænt. Der lugter indimellem af lort. Og rigtig mange dyr bliver rent faktisk født, for at de skal dø. Vis det”, sagde den tidligere tv-journalist og -studievært samt nuværende kommunikationsekspert akkompagneret af klapsalver fra den 500 mand store forsamling.

”Når folk ser et slagteri, tænker de, at det var dog ganske alvorligt, der er jo blod og alt muligt. Vi har en hel generation, som har fået al deres viden om dansk landbrug fra mælkekartoner. Der undervises ikke længere i det i skolerne”, sagde Jeppe Søe – der kritiserede Landbrug & Fødevarers kampagner for at romantisere unødigt:

”Grisene skal helst hedde noget til fornavn, og patterne fra køerne skal jo nærmest gå direkte ind i køkkenet, så vi kan malke dem”, tilføjede han. Giv reel oplysning også på de sociale medier, lød hans råd.

Vedtægtsændringer på dagsordenen

BL’s ekstraordinære generalforsamling den 18. januar har også vedtægtsændringer på programmet. Foreningens grundlov skal således opdateres.

Generalforsamlingen finder sted i messecentrets lokale K1 fra kl. 13.00, men dørene åbnes allerede kl. 12.30 med mulighed for at få en sandwich og lidt snack. Af hensyn til forplejning hører vi gerne på forhånd, om du kommer – tilmelding skal ske senest mandag den 15. januar på tlf. 71 99 33 43 eller via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.