Tag de internationale forskere alvorligt!

Drop de ensidige indsatskrav, så dansk landbrug kan blive reguleret fagligt korrekt - lyder det fra BL-formand Flemming Fuglede efter international kritik af de danske kvælstofmodeller

fuglede-og-lunde-1

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Et internationalt forskerpanel har dette efterår rettet en sønderlemmende kritik af de danske kvælstofmodeller. Det hedder bl.a., at man har alt for ensidigt fokus på kvælstof og også skal se på fosfor-udledningen i miljøreguleringen af dansk landbrug.

Det virker imidlertid, som om både embedsværket og politikerne, som de eneste i verden, helt upåvirket fortsætter den mangeårige nyttesløse og uretfærdige regulering af vores vigtige erhverv.

Bemærk her, at i landbrugspakken har aftaleparterne højt og helligt lovet, at ny viden hurtigst muligt ville blive operationaliseret.

Hvorfor taler vandområdeplanen stadig om et kæmpe reduktionskrav?

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen var hurtigt ude og konkludere, at der nu burde ske et retningsskifte i beskyttelsen af vandmiljøet. Dén udmelding roste Bæredygtigt Landbrug ham for.

Men hvorfor indeholder vandområdeplanen 2015-2021 så stadig et reduktionskrav på 13.000 tons kvælstof? Dét krav burde annulleres med øjeblikkelig virkning!

Offentlige midler bruges på at forringe vandmiljøet

Særligt grotesk virker det, at der med store tilskud fortsat etableres vådområder til kvælstof-fjernelse – et initiativ der samtidig medfører forøget fosfor-udledning. Hermed bruges offentlige midler på en måde, der direkte forringer vandmiljøet.

Det hører ingen steder hjemme, at et landbrugsfjendtligt embedsværk har held til at få folketing og regering til at glemme evalueringsudvalgets åbenlyse kritik af den danske miljøregulering og fortsætter i den samme selvkonstruerede gamle skure.

Se til omverdenen, kære politikere!

Derfor: Tag de internationale forskeres konklusion alvorligt, og drop de ensidige indsatskrav, så dansk landbrug kan blive reguleret fagligt korrekt.

Se til omverdenen, politikere – og tag ansvar for både miljø og erhvervsliv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.