Så mål da for pokker ude i virkeligheden

Mange fakta ude fra virkelighedens verden passer ikke ind i bekymrings-politikernes rynker, skriver Bæredygtigt Landbrugs formand

flemming-fuglede-joergensen-1

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Kom ud og mål vandet på landet, hvor ålegræs og andre vandplanter trives, fisk svømmer, og hvor vi leverer det rene grundvand til byerne.

Vi ser desværre ikke politikerne herude, til gengæld taler de i medierne med bekymrede miner om manglende fokus på usikkerhed. Bekymrings-politikerne fra hovedstaden har således igen i denne weekend haft overtaget i visse medier. Naturfredningsforeningen har nemlig betalt en forsker, der sidder i en kælder i Aarhus, for en konstrueret katastrofe-beregning. Med bekymrede rynker i panden har Maria Gjerding fra Enhedslisten og Ida Auken fra De Radikale efterfølgende skræmt danskerne.

Det, der burde skabe bekymring, er, hvor let disse politikere og deres medløbere har det i medierne, og hvor lemfældigt anden seriøs forskning behandles. Miljøområdet er kompliceret, netop derfor burde det ikke forfladiges på den måde, som det foregik i weekenden.

Masser af seriøse vinkler at tage fat på

Hvor var medierne, da en gruppe internationale forskere dette efterår uddelte sønderlemmende kritik af de danske modeller, der bruges i vandmiljøplanerne? Hvor var medierne, da disse forskere understregede, at det er forholdet mellem nitrat og fosfor, det drejer sig om, og ikke en ren dansk kvælstof-forskrækkelse? Hvor er medierne, når Aarhus Universitet nu præsenterer nye beregninger baseret på målinger, der viser, at der i 2016 var mindre nitrat i danske vandløb end i de fire foregående år? Hvor er medierne, når vandplanterne breder sig, og naturen har det godt?

Disse mange fakta passer ikke ind i bekymrings-politikernes rynker. De er endnu engang i et politisk ærinde mod Landbrugspakken. Det skal gå hurtigt nu, før de positive målinger og budskaber fra virkeligheden kommer frem. Så de trækker selvbestaltede udsagn frem – udsagn, der bygger på selektive udpluk af Landbrugspakkens beregninger og udelukkende skal bruges til at skabe usikkerhed med beskeden: Vi ved ikke, hvad der kan ske.

Ingen kritiske spørgsmål til Gjerding og Auken

De evigt bekymringsparate medier burde ikke hoppe på en sådan limpind, men udsætte Auken og Gjerding for dybdeborende spørgsmål og gå i dybden med de internationale forskeres rapport og de glædelige meldinger fra Aarhus Universitet.

Husk også: Kvælstof er ikke gift, det er en vigtig byggesten til det for os så livsvigtige protein.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen