Regionerne kan blive en landbrugspolitisk kampplads

DF-kandidat er ikke helt tilfreds med Venstres og Liberal Alliances ageren - men skriver, at fra en landmands-synsvinkel kan det kun blive værre, hvis rød blok kommer til magten

raps_mejetaersker

Af Erik Høgh-Sørensen, kandidat til regionsrådet (DF), Region Nordjylland

De fem regioner i Danmark håndterer andet og mere end bare store sygehuse.

Da jeg for nylig kørte hen over naturskønne Mors, slog det mig, at en del landmænd på deres marker havde bannere for partiet Venstre. Underligt, tænkte jeg: Venstre har jo om nogen været med til at gennemføre de EU-regler, der gør bønder til papirnussere.

Miljøstyrelsens konkurrenceforvridende krav

Nu er det ikke alt, som foretages af Venstre og Liberal Alliance, der går galt.

Fra en landmands-synsvinkel kan det blive langt værre, hvis rød blok kommer til magten, uden mål og med og bondeviden. Eller hvis Miljøstyrelsen fortsætter med at stille konkurrenceforvridende krav.

Gruppeformand Peter Skaarup har sagt i sine store taler på Dansk Folkepartis tre seneste årsmøder, at DF er på vej til at blive dansk politiks “tredje vej”. Jeg tror, dette kommer til at gælde de nye regionsråd.

Tækkes ikke EU

I modsætning til de gamle partier tækkes vi ikke EU, hvilket burde være betryggende for bønderne at vide.

Vi tør gøre op med EU’s dyre og bureaukratiske LAG- og regionalstøtte, som i virkeligheden er 100 % danske skattepenge; Danmark er nettobidrag-yder til EU.

Det er mig en gåde, at bureaukrater i Bruxelles kan få lov at bestemme noget som helst vedrørende regionernes brug af danske skattepenge.

Den andel, der går til LAG-“administration” og kontrol, er enorm.

Spar top-djøfferne væk

Vi tækkes heller ikke politiserende embedsmænd i Miljøstyrelsen, og vi har ingen store poster i de dyre og bureaukratiske regioner. Det sidste sætter os i stand til at sige: Lad os spare regionernes top-djøffere væk og give pengene til borgere og de “varme hænder” i sygehusene.

Værdiløs COWI-rapport

Hvad angår statens “eksperter”, kan man som eksempel tage COWI’s nylige rapport om nitratudledning fra landbruget.

Jeg har selv haft kontakt til EU-Kommissionens DG-Agri i netop denne anledning, og jeg anser COWI’s arbejde for at være utroværdigt og værdiløst. Det kommer ikke til at guide mig som politiker, hvis jeg bliver valgt til Region Nordjylland.

Formålet med COWI-rapporten var for Venstre at give rygdækning til Esben Lunde Larsen. Det kostede så skatteyderne cirka to millioner kroner.

Kun godt for demokratiet med en tredje vej

Med DF som “den tredje vej” ser Danske Regioner ud til at blive en landbrugspolitisk kampplads efter valget.

Det er kun godt for demokratiet.

OPDATERET: Erik Høgh-Sørensen blev valgt ind i regionsrådet i Region Nordjylland ved tirsdagens valg!

(Erik Høgh-Sørensen er partner i Analyseenheden 4V med speciale i markedsanalyse, eksportstrategi og kommunikation. Han har tidligere været kommunikationschef i en Mærsk-division og EU-korrespondent for Ritzau i Bruxelles. Erik Høgh-Sørensen er folketingskandidat og regionsrådskandidat for Dansk Folkeparti. Han er endvidere foredragsholder og forfatter, senest til bogen ”Mod Vinden. Danmarks plads i Europa”. Indlægget her har ligeledes været bragt i Effektivt Landbrug. Ligesom med alle øvrige indlæg på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside står også denne tekst for skribentens egen regning og repræsenterer ikke nødvendigvis Bæredygtigt Landbrugs synspunkter). 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.