Svineproducenter: Kom og se vores grise

Vi har naturligvis kun al mulig interesse i, at der ikke dannes myter, men at meninger og holdninger til, hvordan vi producerer grise her i landet, er baseret på fakta, understreger formand Henrik Mortensen

grise1000px

Kom og se vores grise, hvordan vi passer dem, og hvordan de bor.

Sådan lyder opfordringen fra formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, efter at foreningen har givet nyt ansigt til skilte, hvormed landets svineproducenter siden 2010 har budt interesserede indenfor i deres stalde.

“Skiltene har fået nyt design, men konceptet er det samme som hidtil”, lyder det.

To nemme adgange

Formanden forklarer, at det dog ikke kun er skiltene, der har fået et nyt og friskt udseende, idet den database, som huser adresserne på de svineproducenter, som aktivt skilter med sine åbne stalde, også er blevet opdateret. Dermed giver svineproducenterne to nemme tilgange til at besøge en stald med grise. 

Én mulighed er, at man går ind på danskesvineproducenter.dk. Her vil et klik på skiltet øverst i højre hjørne sende en videre til et kort (http://map.danskesvineproducenter.dk/), der viser vej til de åbne stalde over hele landet, og hvor man har mulighed for at søge på de tre nærmeste gårde i forhold til ens egen adresse. 

En anden mulighed er, at man er på tur i det danske land, falder over et skilt ved en gård, der byder indenfor, og så kontakter man blot landmanden via telefonnummeret, der står på skiltet.

“På den måde har vi gjort det så nemt som overhovedet muligt at besøge en svinestald, og det er vigtigt for os. For vi har naturligvis kun al mulig interesse i, at der ikke dannes myter, men at meninger og holdninger til, hvordan vi producerer grise her i landet, er baseret på fakta”, understreger Henrik Mortensen.

Vil gerne vise produktionen frem

Han forklarer, at det ærgrer ham, når svineproducenter de seneste måneder har måttet høre på kritik af, at de er for lukkede og ikke vil vise deres produktion frem. 

“Det passer selvfølgelig ikke, for vi har naturligvis kun al mulig interesse i at vise den uredigerede virkelighed”, siger han og understreger, at han er glad for den opbakning, foreningen har mødt blandt sine medlemmer.

“Men kom bare an”, lyder formandens opfordring til svineproducenter, som endnu ikke har taget imod tilbuddet om et eller flere af foreningens gratis skilte.

Et bundt skilte med til svinekongres i Herning

Ordningen skal lige ”løbes i gang”, men Henrik Mortensen er dog helt overbevist om, at flere svineproducenter vil melde sig i takt med, at stadig flere bliver opmærksomme på ordningen, som p.t. omfatter omkring et halvt hundrede stalde.

Danske Svineproducenter har endda taget et bundt skilte med under armen til Herning den 24.-25. oktober, så særligt interesserede kollegaer har mulighed for at få et skilt med hjem fra Svinekongressen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.