Stop de selvkonstruerede og politiserende styringsmodeller

Danmark har overimplementeret EU's regler på mange måder. Også når det gælder reguleringen af landbruget. Man har ensidigt fokuseret på kvælstof og opbygget nogle teoretiske og forfejlede modeller uden hold i virkeligheden

alfred

Af Alfred Tværsig Olesen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld

En gruppe internationale forskere har nu gennemgået hele området. De fem forskere har rost datagrundlaget og gennemkritiseret modellerne. Derfor skal der ske noget, og det skal ske nu.

Egentlig er det såre enkelt for ministeren. Tag fat i EU’s Vandrammedirektiv, der findes reglerne – og se på virkeligheden – der findes den positive produktion, der er grundlaget for fremtidens Danmark. Brug målinger ude fra virkeligheden og tag hensyn til lokale forhold, som også de internationale forskere påpeger – i stedet for at skære alle områder over den samme læst, som det gøres i de forfejlede modeller. Kort sagt: der skal reguleres efter forholdene, uden at overimplementere EU-regler.

Vi har i Danmark i en længere årrække reguleret og styret ud fra selvkonstruerede og politiserende modeller og skriveborde uden at tage udgangspunkt til den konkrete hverdags forhold. Departementschef Henrik Studsgaard, Miljø-og Fødevareministeriet, har skrevet til sine embedsmænd, at de ikke skal politisere. Det skal alle de ansatte i ministeriet straks holde op med – også toppen.

Kære minister, kære politikere: sæt en ny kurs, tag udgangspunkt i virkeligheden og få det danske landbrug på ret kurs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.