Samvirke-hetzen – dét selvmål skal ikke gå upåagtet hen

Det får forhåbentlig konsekvenser for de ansvarlige - lyder det om COOP-bladets nedgørelse af det konventionelle landbrug

tina-krarup1000

Af Niels Peter Gleerup, forhenværende mælkeproducent, Grenaa

Tak til Jyllands-Postens lederskribent 19. oktober: “COOP’s selvmål”. Bedre kan det ikke siges.

Selvfølgelig må man mene og skrive, hvad man vil, hvilket også gælder COOP.

Men det selvmål, man har scoret ved at nedgøre det konventionelle landbrug gennem foreningens blad Samvirke, skal og bør ikke gå upåagtet hen. Det gør det absolut heller ikke i pågældende leder.

En skændsel at mistænkeliggøre et bærende erhverv

At mistænkeliggøre et af landets bærende erhverv så unuanceret er en skændsel, og det får forhåbentlig konsekvenser for de ansvarlige.

Al respekt for dem, der vil frembringe fødevarer på såkaldt økologisk basis, det må de selv bestemme.

Men at ture frem med, at de, der dyrker deres landbrug efter regler, der er udstukket af eksperter i miljø og planteavl med de dertil lovlige hjælpemidler, producerer giftige fødevarer, er uansvarligt og i øvrigt løgn.

Hulhed i angrebet

Når den samme forretningskæde samtidig sælger både alkohol og røgvarer, hvor råvarerne ikke er økologiske, viser det hulheden i angrebet.

Jeg kan kun håbe, at en betragtelig omsætningsnedgang med deraf følgende mindre overskud vil blive resultatet for COOP Danmark.

Fremover handler jeg i Menu og Lidl.

(Indlægget har været bragt som læserbrev i Morgenavisen Jyllands-Posten. Niels Peter Gleerup har givet tilladelse til, at det ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.