Rammevilkår og troværdighed

BL's formand Flemming Fuglede har et forslag til en tilføjelse i statsministerens åbningstale

flemming-paa-bygholm-2017

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Der skal være fremgang i hele Danmark, var et af statsminister Lars Løkke Rasmussens hovedbudskaber i åbningstalen i Folketinget tirsdag.

Det betyder blandt andet øget udflytning af statslige arbejdspladser og fokus på uddannelse. Statsministeren udtrykte i det hele taget stor fortrøstning til den danske økonomi. ”Det går godt,” sagde han. En af hjørnestenene i denne økonomi er de mange penge, landbruget har tjent ind til landet.

Men statsministeren nævnte ikke et ord om landbruget i sin tale. Jeg vil derfor foreslå ham en tilføjelse:

”Landbruget er en grundsten i at skabe balance i hele Danmark. Derfor vil regeringen sørge for at skabe rammevilkår, der giver konkurrencedygtige vilkår, samtidig med at det danske landbrug fremover vil blive reguleret efter de faktiske forhold og på baggrund af målinger – ikke på beregninger baseret på forkerte modeller. Regeringen glæder sig over den netop overståede høst, hvor kvalitet og udbytter er i højsædet. Det skyldes den landbrugspakke, regeringen har gennemført. Den linje vil vi fortsætte til glæde for landbruget og den danske økonomi.”

Så enkelt kunne statsministeren have udtrykt sig. De mange rapporter om landbrugets forhold, der florerer i øjeblikket, burde have givet stof til eftertanke og have givet landbrugserhvervet en plads i talen. Det skete ikke. Nu vil de danske landbrugsfamilier følge regeringens arbejde på området tæt. Et velreguleret landbrugserhverv er en stærk støtte til et Danmark i balance og fremgang.

”Politik gør en forskel”, gentog statsministeren mange gange. En reel og saglig landbrugspolitik gør også en forskel. Husk det, hr. statsminister.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.