Hækkerup for haveejere

De, der udtaler sig på landbrugserhvervets vegne, bør sætte sig ind i erhvervets forhold – lyder det fra BL-bestyrelsesmedlem

panel

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Karen Hækkerup, direktør i Landbrug & Fødevarer, har et stort ønske til regeringens skattepolitik. Direktøren beder bl.a. om at få fjernet afgiften på kvælstof i gødning.

Så er det, en landmand tænker: Hvem er det lige, fru direktøren repræsenterer?

Landmænd betaler nemlig ikke afgift på kvælstof. Der er 5 kr. afgift pr kg for alle, der ikke er registreret i gødningsregisteret. Det vil sige gødning til haver, parker og lignende.

Er det interesserne i de forenede danske haveejere, Karen Hækkerup repræsenterer? Det kan da ikke være landbruget, for så er forslaget ikke i orden.

Men andre afgifter og skatter tynger

Landbruget er tynget af skatter og afgifter på produktionsjord og produktionsmidler, på energi og bekæmpelsesmidler og mange andre ting. Det er afgifter, der tynger erhvervet hårdt. Det er vigtigt at gøre politikerne opmærksom på disse forhold.

Men hvad hjælper det, at L&F direktøren påstår, at hun har gode relationer på korridorerne på Christiansborg, når hun ikke kender landmændenes udfordringer?

Hvad er formålet med at pege på en afgift, der ikke findes?

Hvad hjælper det, at L&F-direktøren påstår, at hun arbejder stenhårdt fra morgen til aften for at forbedre landbrugets forhold, når hun tilsyneladende ikke kender til disse forhold? Hvorfor peger L&F-direktøren ellers på en afgift, der ikke findes? Hvad er formålet med det? Det er da ikke til gavn for primærlandmændene.

Sæt dig ind i forholdene

De, der udtaler sig på landbrugserhvervets vegne, bør sætte sig ind i erhvervets forhold. Det gælder også for L&F og foreningens direktør. Vi er andre, der kan repræsentere primærerhvervet, hvis L&F ikke magter det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.