Kriterier har allerede overtaget sund fornuft i vandråd

Fasttømrede kriterier overskygger konkrete vurderinger i vandrådsarbejdet, mener BL's chefjurist

nikolaj-halmballeprofil

Af Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, udtaler i et læserbrev den 8. juni 2017, at vandrådene skal arbejde fornuftigt, og at lokalkendskabet skal bringes i spil. Ministeren siger, at vandrådsmedlemmer kan komme med mindretalsudtalelser og bemærker, at det er meningen, at vandrådene skal komme med oplysninger ud over den tekniske afgrænsning.

Som Fenrisulven…

Det er godt, at ministeren går ind i debatten for danske landmænd, da Bæredygtigt Landbrug er meget bekymret over processen.

Ministeren har med kriterierne opfundet Fenrisulven, der først er lille og ufarlig, men senere vokser sig til overnaturlig størrelse og skræmmer danske landmænd, som den i myten skræmte aserne.

Ministeren prøver med en overordnet fortælling om, at kriterierne kan suppleres af konkrete vurderinger. Resultatet er bare, at man ikke kan nå at kigge vandløb igennem. Desuden bruger vandråds-sekretariaterne hovedsageligt, hvis ikke udelukkende, kriterierne og ikke sund fornuft.

Myten om Fenrisulven endte med, at ulven blev stor og uhåndterlig, og ingen turde nærme sig den. Det er sådan, danske landmænd har det med vandløbs-kriterierne.

Der er tale om en skueproces

Kriterierne er ulovlige, ugyldige og ubrugelige. Der er for lidt tid til vandrådene, og det virker som om, at der på forhånd er et tal for, hvor mange kilometer vandløb der skal tages ud. Processen er en skueproces, og vi opfordrer danske landmænd til at gå ud i vandløbene og tage film og billeder, så virkeligheden kan komme for en dag. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.