I modsætning til L&F er vi ikke styret af embedsmænd

BL-direktør forstår stadig ikke, at tilbudet om at blive en del af stævningen for vandområdeplanerne er blevet afvist af Axelborg

hans3

Af Hans Aarestrup, direktør for Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug

Morten Høyer fra Landbrug & Fødevarer havde i lørdags et langt læserbrev i Effektivt Landbrug. Her forsøger kommunikationsdirektøren på febrilsk vis at bortforklare, hvorfor L&F ikke tør lægge sag an mod staten for de vandområdeplaner, der risikerer at lægge halvdelen af dansk landbrug brak.

Selv efter at have læst Morten Høyers indlæg forstår jeg stadig ikke, hvorfor de talende jakkesæt på Axelborg har afvist Bæredygtigt Landbrugs tilbud om at være en del af stævningen. Bortset fra at kommunikationsdirektørens væsentligste argument synes at være, at ”sæt nu vi tabte”, ligesom han taler om nødvendigheden af at tale med politikerne fremfor at råbe til dem.

Til orientering: I BL havde vi faktisk allerede i efteråret 2016 talt med ministeren og hans topembedsmænd om de helt uforsvarlige vandområdeplaner. Der kom ingen reaktion og blev ikke vist nogen form for forståelse. Ingen tog det alvorligt, at hele Landbrugspakken nu risikerer at blive sat over styr – hvorfor vi lillejuleaften så os nødsaget til at gå rettens vej i forsøget på at blive reguleret på et juridisk og fagligt korrekt grundlag.

Jeg kan konstatere, at Morten Høyer ikke er begejstret for BL-formand Flemming Fuglede Jørgensens ”karismatiske og ukontrollerede pen”. Men jeg kan garantere for, at jeg er stolt af at arbejde for en formand, hvis pen ikke er styret af embedsmænd. Dén slags politikere er der nemlig rigeligt af – både på Christiansborg og på Axelborg…

(Indlægget har også været bragt i Effektivt Landbrug).

Del:

Deltag i debatten

Kategorier

Deltag i vores møde på NutriFair

Torsdag den 17. januar inviterer vi til møde i Messe C under NutriFair. Kom og få en sandwich og hør aktuelt fra Sønderby Legal og Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz.

baeredygtigtlandbrug_A1260
Generalforsamling
Bedre vilkår for danske landmænd

Bliv medlem i dag

Vi opfordrer til, at du bliver medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt landbrug og dermed støtter foreningens arbejde for fremtidens danske landbrug

Q8

Rabataftale med Q8

Bæredygtigt Landbrug har indgået et samarbejde med Q8 om en fordelagtig rabataftale på brændstof.

Scroll til toppen