Bæredygtigt Landbrug: Vandplaner vil ødelægge dansk landbrug

En tredjedel af landet risikerer at blive braklagt, lød det onsdag eftermiddag på BL's generalforsamling

flemming-fuglede-paa-bygholm-med-baggrund

”Vi opnår ikke bedre økologisk tilstand ved at skrue ned for dansk landbrug. Vi forhindrer blot dansk fødevareproduktion”.

Sådan sagde formand Flemming Fuglede Jørgensen, da godt og vel 500 landmænd onsdag eftermiddag deltog i Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens.

Det rene vanvid…

Her forklarede Flemming Fuglede bl.a. om baggrunden for stævningen af staten i anledning af vandområdeplanerne. Der er således ikke sammenhæng mellem de danske kystvandes miljøtilstand og de byrder, landbruget er pålagt. Kravene til landbruget vil næppe betyde bedre miljøtilstand. Omkostningerne for landbruget er ikke belyst. Og der er ikke som krævet målt på miljøindsatsen.

”Med vandområdeplanerne i hånden kan man f.eks. forlange, at 1/3 af Danmark bliver braklagt. Det er det rene vanvid. Den udvikling vil tage livet af landbruget”, sagde Flemming Fuglede – som dog samtidig lovede kamp til stregen fra BL.

I krig mod miljømafiaen

Samme løfte gav formanden i relation til unfair konkurrence mellem konventionelt og økologisk landbrug, indoktrinering om sprøjtemidler og gødning af danske skolebørn og urimelige krav om efterafgrøder. Også den miljømafia, der ifølge formanden består af bl.a. populistiske politikere, politiserende embedsmænd, bevillingsgriske forskere og sensationshungrende, venstredrejede journalister, fik nogle ord med på vejen i beretningen:

”En stor skare af meningsdannere lever af at problematisere den danske natur og af at skræmme den danske befolkning, så de selv kan få mere magt, flere penge og flere ansatte. De arbejder i katastrofeindustriens tjeneste”, sagde Flemming Fuglede.

Korrekte tal til EU, tak!

Bæredygtigt Landbrug med et ret stabilt medlemstal på omkring 4.000 medlemmer vil fortsat kæmpe for, at EU får det korrekte indtryk af dansk grundvands tilstand. Kommissionen skal ikke fejlagtigt tro, at en femtedel af vandet er udrikkeligt med skrappe reguleringskrav til følge.

”BL har sat fokus på dette område, så ingen – hverken de, som indberetter tallene, de der modtager tallene eller seriøse politikere – er i tvivl om, at noget er råddent”, lød det fra Flemming Fuglede.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.