Prisvindere mangler faglighed

Frygt er et effektivt våben, når man ikke vil arbejde med fakta – lyder det om modtagerne af årets cavlingpris

kunstgødning-spredes-på-marken-hjemmeside

Af Jens Iversen, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld, og Alfred Tværsig Olesen, Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld, bestyrelsesmedlemmer i Bæredygtigt Landbrug

Cavlingkomitéen har endnu engang ramt helt ved siden af og igen devalueret den faglige forventning til danske journalister. Ganske deprimerende. Den eneste trøst er, at der var værdige kandidater, men dem kunne komitéen ikke få øje på af hensynet til deres politisk korrekte image.

Der blev i det vindende projekt kun skrevet om det, meningsdannerne fra den grønne elite kunne ønske sig. Samtidig med at politikere fra det blå Danmark blev skældt huden fuld, uden faglig begrundelse. Det ser ud til at være en sport for journalister at miskreditere ministre – topmålet er at få dem væltet. Det lykkes også denne gang ved at benytte usikre tal med stor fejlmargin, samtidig med at man blev ved med useriøse frygtskabende artikler om faren for vores drikkevand, blå børn m.v. Frygt er et effektivt våben, når man ikke vil arbejde med fakta.

Hvad med at faktatjekke “professoren”?

I gravergruppen på Berlingske lukkede man øjnene for, at en professor, Stiig Markager, der ofte blev citeret, udtalte sig som privatperson i Folketingets høring om Landbrugspakken. Og man glemte ganske at faktatjekke ham. Det må da være indlysende, at når 80 procent af N til de indre danske farvande kommer fra Skagerrak og Østersøen, kan man ikke afhjælpe problemet ved at nedsætte gødningsniveauet for dansk landbrug.

Hvorfor undersøgte Berlingske ikke det, og hvorfor undersøgte man ikke de konstant forkert indberettede tal til EU?

Mod tåber kæmper den kloge oftest forgæves

Fagligheden havde trange kår i det prisvindende projekt – der bekæmpede en fagligt kompetent minister. Mod tåber kæmper den kloge oftest forgæves – således også her. Landbruget mistede sin mest kompetente minister, gravergruppen gravede en grav og fik sin pris.

Det synes, som om den selvstændige bondes virke hele tiden indskrænkes af skrivebordsfolkets mange reguleringer bestemt af metodestyring og modeller fremfor målinger i virkeligheden.

Vi må håbe, der snart kommer til at blæse andre vinde, så fagligheden igen kommer i højsædet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen