Forskning i virkeligheden

BL-formand kommenterer avisartikel med forkerte oplysninger om CBS-rapportens tilblivelse

flemming-fuglede-joergensen-3

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Nordjyske bringer den 11. januar en artikel med overskriften: Omstridt analyse af landbruget er lagt i mølposen. Den handler om en CBS-rapport, der påviser, at landbruget i de seneste mange år har mistet 85 mia. kr. i indtægter som følge af forkert implementerede miljøregler og danske rammevilkår m.v.

Der er meget i Nordjyskes artikel, der ikke stemmer.

Bæredygtigt Landbrug har ikke leveret data til rapporten, som det påstås. Bæredygtigt Landbrug har – efter forespørgsel og med fuld henvisning – peget på tal og rapporter, som med fordel kunne anvendes i arbejdet – ganske som Bæredygtigt Landbrug har gjort til Cowi-rapporten og til mange af instituttet IFRO’s rapporter. Alle forskere søger jo viden, hvor viden er. Der er ikke noget at komme efter. Det har CBS også meddelt Bæredygtigt Landbrug i et brev – vi venter på, de også siger det offentligt.

Bæredygtigt Landbrug mangler også en begrundelse for, hvorfor rapporten i øjeblikket holdes tilbage.

Bæredygtigt Landbrug har ikke betalt noget til rapporten – men har formidlet penge fra Promilleafgiftsfonden.

Selvfølgelig kommer der storm om en rapport, der på sagligt grundlag påviser virkeligheden, som vi landmænd kender den. Den virkelighed har andre forskere jo beregnet sig væk fra i årevis fra deres metodestyrede forskningstårn.

Bæredygtigt Landbrug glæder sig til, at virkeligheden vil slå igennem også i forskningen, så de mange rapporter, der udarbejdes, igen bygger på virkelighedens tal. CBS-rapporten, der udkom den 2. august 2016, svarer ganske godt til virkeligheden. Det plejer Nordjyskes artikler også at gøre – må det fremover også gælde dette emne. Tak.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.