BL ønsker ikke flere usaglige restriktioner

Nej tak til flere ”kompenserende efterafgrøder”, siger BL-bestyrelsesmedlem

peter-bohsen-jensen-1000-px

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

Chr. Lund, formand for Sønderjysk Landboforening og L&F-bestyrelsesmedlem, nikker nu anerkendende til endnu en restriktion, der skal lægges på landbruget.

”Måske vil en enkelt skælde ud, men de fleste kan godt forstå det”, siger Chr. Lund ifølge Landbrugsavisen til kravet om yderligere ”kompenserende efterafgrøder”, der jo er en yderligere begrænsning for den enkelte landmands mulighed for at planlægge den optimale produktion.

Ved Landbrugspakkens tilblivelse var der blandt kyndige fagfolk enighed om, at den eventuelle usikkerhed mht. øget udledning i overgangsårene var minimal eller ikke eksisterende. Den egentlige grund til politisk uro omkring dette forhold beroede udelukkende på medfødt skepsis for og manglende indsigt i landbruget, hos nogle enkelte politikere.

Der er intet fagligt belæg for ”kompenserende” efterafgrøder, idet den påståede øgede udledning er et resultat af modelberegninger, hvis usikkerheden er langt større end de faktorer, naturen spiller ind med, i den virkelige verden. Samtidig kræves de nu også på steder, hvor der aldrig har været problemer.

Derfor er det på høje tid, at de, der fra landbrugets side har fået indflydelsen til at færdes på de bonede gulve, tilegner sig de fornødne kompetencer, så de kan gå ind i en kvalificeret faglig argumentation. En stærk faglig ballast er en forudsætning for at flytte noget i den politiske debat. Og modsat – lægger man sig ned, som Chr. Lund her har gjort, beder man selv om at lade sig styre fuldstændigt af ufaglige postulater.

Vi landmænd må hele tiden holde den faglige fane højt og argumentere fagligt korrekt mod usaglige tiltag – ligegyldigt hvor mange der end måtte komme.

Jeg hører til de mange, der skælder ud over den usaglige efterafgrødeordning. Hvis Chr. Lund forstod rækkevidden af tiltaget, ville han forhåbentlig også gøre det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.