BL-jurist går i rette med DN

Loven stiller ikke krav om modelberegninger, fastslår Nikolaj Schulz ovenpå den eneste klage over historisk miljøgodkendelse

img_4497

Efter klagefristens udløb er der blot indløbet én eneste klage over den historiske miljøgodkendelse til landmand Bjarne Søborg i Jammerbugt Kommune. Godkendelsen er så unik, fordi den som den første nogensinde bygger udelukkende på målinger og ikke modelberegninger.

”Det er ikke overraskende, at der kun er kommet én klage. Der er nemlig intet at komme efter”, siger chefjurist Nikolaj Schulz fra Bæredygtigt Landbrug – der sammen med Agrinord har været bannerførere for at få godkendelsen igennem.

Kun paroler og overskrifter

Den enlige klage er fra Danmarks Naturfredningsforening, der mener, at modelberegninger er lovpligtige, ligesom foreningen anfører, at det ikke er muligt at etablere en generel anbefaling til at fastlægge drænafstrømningen, og at der ikke er fagligt belæg for at lægge Bjarne Søborgs minivådområde til grund.

Nikolaj Schulz bider mærke i, at DN sætter spørgsmålstegn og postulerer uden at begrunde. Klagen er således halvanden side lang inklusive brevhoved og underskrift, så ifølge BL’s chefjurist er der udelukkende tale om paroler og overskrifter.

Intet krav om modelberegninger

”Det er lodret forkert, at lov og bekendtgørelse stiller krav om modelberegninger”, fastslår han.

”Når der beregnes, er der krav om at bruge bestemte modeller. Men i dette tilfælde beregnes der ikke, der måles, hvilket er langt mere præcist. Derfor gælder kravet naturligvis ikke her. DN må tilsyneladende mene, at Aarhus Universitets målinger er uvidenskabelige – det er da et spændende nyt synspunkt fra deres side”, tilføjer Nikolaj Schulz.

Chefjuristen fra Bæredygtigt Landbrug glæder sig over, at Bjarne Søborg allerede nu har stor glæde af miljøgodkendelsen, der giver mindre bøvl og bidrager med sit til bundlinjen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen