BL-formand raser over L&F: Problemet er rammevilkårene

Vi har brug for landbrugsorganisationer, der kæmper landmændenes sag i stedet for at tale dem ned, lyder det fra Flemming Fuglede

flemming-fuglede-til-gf

De uduelige svinebønder skal væk – lyder det ifølge Børsen fra Landbrug & Fødevarers direktør Karen Hækkerup. Udtalelserne blev torsdag formiddag uddybet på TV2 News.

Det ryster Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Bedre forhold i nabolande

”Det er horribelt, at L&F-direktøren på dén måde går i rette med sine egne arbejdsgivere i stedet for at bakke dem op – og så oven i købet i pressen”, siger han.

”Problemet er ikke, at der findes gode og dårlige svineproducenter. Men at rammevilkårene i svineproduktionen gør, at man ikke kan overleve i branchen”, tilføjer BL-formanden.

Flemming Fuglede gør opmærksom på, at det ikke er uden grund, at de tyske svineproducenter i modsætning til deres danske kolleger over årene har kunnet få økonomi i produktionen – det skyldes omkostningsniveauet, skatter og afgifter, lukrative momsordninger osv.

”De danske svineproducenter er ikke mindre dygtige end tyskerne – hele setup’et omkring landbrugsproduktion er bare helt anderledes i vore nabolande. Vi er da nødt til at have nogle rammevilkår, vi kan leve af og med, inden vi begynder at vurdere, hvem der kan overleve”, lyder det fra BL-formanden.

Landmændene har brug for støtte

Torsdagens udtalelse fra Karen Hækkerup kom i anledning af den nye plan for vækst i svineproduktionen, der blev fremlagt på Christiansborg. Flemming Fuglede mener, at sådanne meldinger fra Axelborg skaber unødig signalforvirring i landbrugserhvervet – i en tid, hvor branchen har brug for maksimal støtte.

”Der kommer mange besynderlige meldinger fra L&F på et tidspunkt, hvor dansk landbrug lider, og hvor vi har brug for landbrugsorganisationer, der kæmper landmændenes sag i stedet for at tale dem ned”, fastslår Flemming Fuglede.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.