BL fik sat fint aftryk i Allinge

Overordnet set er direktør Hans Aarestrup godt tilfreds med de resultater, BL fik ud af Folkemødet 2016

fuglede-og-aarestrup2

Bæredygtigt Landbrug havde ikke brugt økonomi på en stand på Folkemødet 2016 i Allinge, men alligevel er det åbenlyst, at vi er en organisation, som er på politikernes mentale landbrugskort.

”Det er tydeligt, at Bæredygtigt Landbrug er kendt i NGO-kredse og fylder i det mediemæssige landskab”, siger BL’s direktør Hans Aarestrup.

Torsdag aften var BL’s formand Flemming Fuglede Jørgensen med i en debat om landbrugspakken. Formandens debat var ikke den eneste, der havde fokus på pakken.

Specielt Landbrug & Fødevarer har lagt mærke til BL. Gennem den time, hvor L&F havde en debat om mediedækningen af det, der af visse medier bliver kaldt ”Gyllegate”, var det reelle tema BL’s indflydelse. Politikens chefredaktør, Christian Jensen, mente, at hvis der var en pris for godt lobbyarbejde i Danmark, så var BL’s indsats så imponerende, at organisationen burde have den tre år i streg. Hos B.T. talte chefredaktør Olav Skaaning Andersen om, at mange landmænd følte sig bedre repræsenteret af BL end L&F, mens kommunikationseksperten Kresten Schulz Jørgensen undrede sig over, at regeringen samarbejdede med BL og ikke L&F. Men han forstod godt, at landmænd søgte til BL:

”Jeg kan ikke kigge en eneste af de landmænd, der er ved at gå konkurs, i øjnene. De investerer også i Bæredygtigt Landbrug. For hvad fanden skulle de ellers gøre, når de ikke får den hjælp, de har brug for? De har brug for en bred politisk opbakning, og de får den ikke.”

Til gengæld mente L&F-direktør Karen Hækkerup, at BL er en ”spielverderber”, der ødelægger dansk landbrugs image.

Berlingske havde arrangeret en retssag om regerings rolle i sagen om landbrugspakken. Desværre viste det sig at være en skueproces, hvor regeringen skulle kendes skyldig. Avisen ønskede tydeligvis ikke at risikere, at dens egen journalistik og ledere ikke vandt, så regeringens forsvarer kom uforberedt og tydeligt uden et dybere kendskab til sagen. Regeringen blev dømt skyldig i urent trav i det, der skreg på en appelsag.

Også bestyrelsesmedlem Peter Kiær var aktiv debattør ved Folkemødet. To gange var han med i panelet. Først hos Liberal Alliance, hvor han var i debat med biolog Morten D. D. Hansen, Mette Bock (LA), Carsten Bach (LA), Lars Hvidtfeldt (L&F) og Thyge Nygaard, Dansk Naturfredningsforening, om, hvordan parterne i landbrugsdebatten kan få en bedre dialog.

Efter en blød og venlig begyndelse endte det med, at de verbale knytnæver kom frem fra især Thyge Nygaard.

Peter Kiær var også enetaler i et lille arrangement hos Højskolernes Demokratisofa. Der var en hyggelig stemning og stor spørgelyst hos de unge mennesker.

Overordnet set er Hans Aarestrup godt tilfreds med de resultater, BL fik ud af Folkemødet 2016. BL kom med mange input til debatter – både gennem paneldeltagelse og spørgsmål fra gulvet, men fik også styrket netværket.

”Vi fik etableret mange nye kontakter til personer, som vi normalt ikke omgås. Og så fik vi styrket en række gamle relationer”, siger BL’s direktør.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen