BL hjælper lollandsk landmand – får endelig sin hektarstøtte

"Man skal blive ved med at stå på sin ret", lyder det fra BL's jurist

hvede-til-hjemmeside

Stædighed betaler sig.

Det ved Erik Hansen fra Utterslev ved Horslunde på Lolland alt om.

Selv om flere instanser havde smidt håndklædet i ringen på hans vegne, nægtede han at give op i forsøget på at få udbetalt berettiget hektarstøtte – og med Bæredygtigt Landbrugs hjælp lykkedes det til sidst at få de næsten 300.000 kr. hjem:

”Jeg meldte mig faktisk ind i BL for at få hjælp ad dén vej. Og man må sige, at jeg allerede har fået valuta for kontingentet”, siger Erik Hansen.

Det forkerte ti-cifrede nummer

Forhistorien er, at den lollandske landmand har 85 hektar jord samt 40 malkekøer sammen med sin bror. Tilbage i 2013 skal han som noget nyt søge om hektarstøtte via såkaldt medarbejder-signatur og kommer til at søge på cpr-nummeret i stedet for cvr-nummeret.

Selv om han i første omgang får en kvittering på, at ansøgningen er sendt rettidigt, modtager han senere afslag på selve hektarstøtten – med henvisning til, at ansøgningen ikke kan godkendes på grund af de forkert anvendte cifre.

Advokater: Glem det!

Ifølge Erik Hansen ville ledelsen i hans lokale landboforening ikke hjælpe ham, dog forsøgte planteavlskonsulenten forgæves at overtale NaturErhvervstyrelsen til at omgøre beslutningen. Efterfølgende har flere advokater vendt tommelfingeren nedad på hans vegne – eller stillet ham i udsigt, at sandsynligheden for at vinde sagen var meget lille.

Det lykkedes imidlertid Bæredygtigt Landbrugs jurist Maiken Bak Jensen at overbevise NaturErhvervstyrelsen om det åbenlyst horrible i sagen. Et par opringninger suppleret med stædig insisteren dette forår var med til at gøre udslaget:

”Efter den sidste mail til styrelsen fik jeg den melding, at der samme dag var sendt en specifikation afsted, og at pengene ville gå ind i morgen”, fortæller Maiken Bak Jensen.

Jurist: Stå fast!

Dermed kunne Erik Hansen langt om længe få udbetalt de 289.940,44 kr., han har været berettiget til siden 2013.

Sagen viser ifølge Maiken Bak Jensen, at landmænd ikke bare skal give op, når omgivelserne fortæller dem, at der nok ikke er noget at komme efter i en sag:

”Man skal blive ved med at stå på sin ret. Man skal ikke bare lade sig intimidere af den store styrelse”, siger BL’s jurist.

Af Christian Ingemann Nielsen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.