Finanslov baner vejen for mere gødning

Der er tilfredshed med den nye finanslov hos Bæredygtigt Landbrug. Finansloven afsætter midler til miljøtiltag og til initiativer inden for fødevare- og landbrugserhvervet.

samson-gyllevogn

Torsdag den 19. november blev finansloven for 2016 vedtaget, og det var ikke en finanslov, der bød på de store overraskelser. Der er afsat 1,125 milliarder kroner over de kommende år til miljøtiltag, der skal kompensere for afskaffelse af randzoneloven, mere gødning til landbruget og lempelse af gødningsreglerne på §3 arealer.

Hos Bæredygtigt Landbrug er faglig direktør Jørgen Evald Jensen tilfreds med finansloven.

”Jeg synes, det er rigtig fint, at man nu kan sikre, at landbruget kan få noget mere gødning samtidig med, at man i en overgangsperiode kan kompensere de steder, hvor der eventuelt er behov for at lave en indsats for at undgå, at man overtræder direktiverne”, siger Jørgen Evald Jensen og fortsætter:

”Vi ved jo ikke i detaljer endnu, hvor meget det kommer til at betyde, men vi har hele tiden sagt, at det nok ikke betyder ret meget på udledningen af kvælstof. Det er fint, at have en buffer, og det vigtigt, at der ikke kommer andre restriktioner, der får omkostninger for landbruget, men at det er nogle frivillige ordninger. ”

Ud over pengene til miljøtiltag er der også afsat 75 mio. kroner årligt fra 2016 til 2019 til initiativer inden for fødevare- og landbrugserhvervet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.