Advarsel overhørt, så dansk korn i ny bundrekord

Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug har i årevis advaret mod en udvikling der udsulter dansk korn og giver lavere protein i afgrøden. Igen i år må vi sige vore forudsigelser holdt stik og vore advarsler blev ikke hørt.

jørgen-evald-jensen-torso-grøn-baggrund-1000-px

Af Jørgen Evald Jensen, Faglig direktør

Men vi arbejder fortsat målrettet på at ændre de danske gødningsregler, så alle jorder i Danmark kan gødskes efter ligevægtsprincippet, hvor afgrøderne tilføres den mængde gødning de frafører, minus det der måtte være i jorden.

Og der er mange både juridiske og landbrugsfaglige argumenter for, at danske landmænd allerede fra næste gødningsår skal have mere gødning.

De reducerede danske gødningsnormer strider mod EU-retten. Direktivets ligevægtsprincip, som bygger på ligevægt mellem afgrødernes behov og deres tilførsel fra jord og fra gødskning, kan ikke opfyldes ved et system som det danske, hvorefter gødskningen er reduceret med 20 procent i forhold til det økonomisk optimale.

Vi kæmper videre, og hvis ikke vi igen efter høst 2016 skal høre om en ny bundrekord for kvaliteten af dansk korn – skal landmændene have mere gødning – nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen